Prima Pagina Android Cota de piata a Apple si a iOS continua sa creasca in...

Cota de piata a Apple si a iOS continua sa creasca in SUA in ciuda lansarii unor noi smartphone-uri Android

  Zilele trecute v-am spus ca lansarea Samsung Galaxy S4 nu ar fi avut un impact chiar atat de mare asupra vanzarilor de terminale iPhone in SUA, iar un studiu publicat astazi confirma acest lucru. In perioada februarie Рaprilie 2013, Apple si iOS-ul au inregistrat cresteri de 1.4% in ceea ce priveste cota de piata, lansarea Samsung Galaxy S4 si HTC One parand sa aiba efect minim asupra cotei de piata a Android OS. Samsung a irnegistrat o usoara crestere a cotei de piata in aceasta perioara, insa ea este mai mica decat ce a acompaniei Apple, semn ca dispozitivele n-au reusit sa convinga chiar atat de multa lume ca merita cumparate.

¬† Apple si Samsung au reusit sa inregistreze cresteri in detrimentul majoritatii producatorilor de terminale mobile, singurul sistem de operare care nu a scazut fiind Symbian OS. Apple este in momentul de fata cel mai mare producator de smartphone-uri din SUA, iar cota de piata a iOS se afla la doar 13 puncte procentuale distanta de ce a Samsung. Studiul a fost realizat prin analizarea log-urilor de utilizare a terminalelor mobile pe internet si nu a luat in calcul cifrele de “vanzari catre parteneri” pe care le ofera unele companii precum Samsung si care nu releva vanzarile reale.

 • mk808

  Samsung galaxy s4 a fost lansat pe piata in luna mai,nu avea cum sa afecteze vanzarile de ideviceuri prin februarie,martie si aprilie.
  Sa vedem un graphic pe lunile mai,iunie si iulie,atunci vedem daca este adevarat sau nu,pentru ca in lunile alea mentionate nu exista.

 • iPhone 4/4S/5 din prima luna au rupt vanzarile celorlalti.

 • Lucian 4.2

  Ce se intampla pe piata SUA este ingrijorator pentru americani.
  Un exemplu pe autoturisme :
  – in SUA : Ford depaseste Toyota la vanzari cu vreo 5%
  – la nivel mondial : Toyota depaseste Ford la vanzari cam cu 100%
  Faptul ca marci coreene (de telefoane) sau japoneze (de masini) se apropie pe piata americana de cota de piata a produselor autohtone este subiect de ingrijorare nu de lauda. In schimb americanii (si fanboii) se lauda ca au reusit sa-i depaseasca cu cateva procente pe o piata pe care ar fi trebuit sa-i rupa.

 • Mihai

  Zaone, ieri am pus si eu un comment aici cu un link cu vanzarile in US in luna mai. Care a fost problema de l-ai filtrat?
  sa trimitem doar ce iti place tie? restul este junk pentru tine?

 • Daca a intrat in spam, am dat un delete frumusel la cele 400 de comentarii de acolo, so sorry.