Intuitia l-a ajutat pe Tim Cook sa ia decizia de a se angaja la Apple (Video)

  Tim Cook s-a angajat in cadrul companiei Apple in anul 1998, dupa ce a detinut pozitii cheie in companii precum Compaq sau IBM. Desi acum decizia de a accepta jobul propus de catre Apple pare sa fi fost una dintre cele mai bune luate in viata sa, in perioada respectiva Tim Cook a avut nevoie de multe sfaturi si de o intalnire cu Steve Jobs pentru a o lua. Majoritatea celor care il cunosteau pe Cook i-au spus ca este nebun daca paraseste functia de vicepresedinte al Compaq pentru o companie care abia s-a salvat de la faliment, insa el a simtit altceva.

I remember forming my list of pluses and minuses and I could not get the chart to work out the way that I wanted it to. I wanted something to say, you know, this says I should go to Apple, but it would not — nothing financially would do that. I talked to people I trusted that knew me and they said, “This is not what you should do.” It wasn’t so easy. And people said, “You know, you are just crazy. You are working for the top PC company in the world. How could you even think of doing this? You’ve lost your mind.” And yet that voice said, “Go west, young man. Go west.” And sometimes you just have to go for it.

  In ciuda sfaturilor oferite de catre apropiati, intuitia l-a indemnat pe Cook sa mearga in Cupertino, unde dupa o discutie de 5 minute cu Steve Jobs a realizat ca isi doreste sa lucreze in interiorul Apple. Tim Cook spune ca discutia s-a desfasurat intr-un mod cu totul si cu totul diferit fata de ce si-a imaginat el, iar in scurt timp actualul CEO avea sa devina COO-ul companiei din Cupertino. Abia in anul 2011 a preluat functia de CEO al Apple, insa Cook a fost delegat in baza unui interimat in aceesi pozitie in perioadele in care Steve Jobs a fost internat in spital tratandu-se de cancer.

  Practic Tim Cook incearca sa explice faptul ca uneori in viata intuitia trebuie sa ia locul logicii, iar deciziile nu trebuie privite intotdeauna analitic.