Interzicerea vanzarii iDevice-urilor in SUA ar putea genera pierderi de aproape 1 miliard de dolari pentru Apple

  Ieri dimineata v-am spus ca in SUA Samsung a castigat un nou proces intentat impotriva companiei Apple, o instanta hotarand ca o serie de iDevice-uri pot fi scoase din vanzare in 60 de zile daca Apple nu ajunge la o intelegere cu coreenii, daca hotararea nu este anulata de catre Casa Alba, sau daca Apple nu castiga apelul formulat impotriva ei. Desi decizia priveste o serie de iDevice-uri care nu sunt chiar atat de importante pentru cei de la Apple, analistii americani estimeaza ca in doua trimestre fiscale Apple ar putea pierde pana la 800 de milioane de dolari.

Piper Jaffray’s Gene Munster estimates that the import ban, if upheld, could cost Apple about $800 million, or 1% of its revenue for the next two quarters. Although it applies to AT&T’s versions of the iPhone 4, the iPhone 3GS, the iPad 3G, the iPad 2 3G and the iPad 3, the iPhone 4 is the only affected product with meaningful sales.

  iPhone 4 ar fi singurul terminal afectat de interdictiile impuse serios de catre cei de la ITC, acesta fiind singurul dispozitiv Apple, dintre cele vizate, care inregistreaza vanzari relativ importante. Era normal ca pentru Apple interdictia sa nu aiba un impact major avand in vedere ca vorbim despre terminale vechi, insa probabil nu se va ajunge la asa ceva.

3 COMENTARII