Android-ul este lider detasat pe piata terminalelor mobile din Romania

  Presupun ca printre voi nu exista persoane care sa fie mirate de titlul acestui articol, Android-ul avand o cota de piata mai mare decat orice alt sistem de operare mobil, in aproape orice piata de pe glob. In Romania lucrurile stau cam asa: Android-ul are o cota de piata de 51.52%, iar iOS-ul are o cota de piata de 21.76%, restul sistemelor de operare avand cote de piata mai mici de 10%, Nokia fiind in top cu 2 versiuni diferite ale sistemului de operare Symbian.

  Informatiile se bazeaza pe datele culese de catre cei de la Statcounter de pe website-urile romanesti care utilizeaza codul lor si din punctul meu de vedere reflecta destul de bine realitatea. Nu-mi imaginam vreodata ca iOS-ul ar putea avea o cota de piata mai mare decat Android-ul in Romania si datele aceste pot fi privite cu o oarecare certitudine, mai ales ca ele reprezinta o monitorizare a oricarui tip de terminale ce ruleaza iOS sau Android OS, adica inclusiv cele vandute neoficial in tara noastra.

  Din pacate in Romania nu exista aceleasi companii si sisteme de monitorizare a pietei mobile precum in alte tari, asa ca luam datele cum putem.