Prima Pagina Android iOS vs Android OS – situatia cotei de piata in Romania

iOS vs Android OS – situatia cotei de piata in Romania

  Acum exact o luna de zile scriam acest articol in care va prezentam situatia cotelor de piata ale sistemelor de operare iOS si Android OS in Romania, statistica avand la baza informatii privind accesarea website-urilor din tara noastra. Atunci Android-ul avea o cota de piata de peste 42% in Romania, iar iOS-ul se afla la jumatate cu doar 21% si acum lucrurile raman aproape neschimbate. Android-ul a pierdut 0.23% din cota de piata detinuta in Romania, iar iOS-ul si-a pastrat pe deplin cota de piata, desi Apple un a mai lansat vreun iDevice nou.

  Privind la restul informatiilor din grafic, aflam ca Nokia a pierdut o mica parte din cota de piata detinuta in Romania, iar restul browserelor devin nesemnificative, putine terminale ale Microsoft, Blackberry, etc, navigand pe website-urile din Romania. La final, merita mentionat faptul ca in grafic exista browserul Opera care are o cota de piata de aproape 15%, insa ea nu poate fi atribuita vreunui producator sau altul.

 • Sergiu

  Da normal ca android-ul e la putere pentru ca Samsung are zeci de modele iar Applel are doar 11 asta cu tot cu iPad deci e foarte mare cota in romania

 • Ionut

  Mi se pare incorect studiul dacă se ia după tipul de browser , eu an iPhone si intru pe net cu chrome !!!

 • viorel

  Haideti sa mai spunem că şi acest grafic reprezinta puterea de cumparare a oamenilor din România .
  Trist dar adevarat.

 • ss33

  @viorel are dreptate. terminale cu android ieftine gasesti. terminale ieftine cu ios nu gasesti. e deci explicabil share-ul asta si prin acest aspect.

 • Lucian 4.2

  Iarasi adunam mere cu pere. Nu confundati cota de piata a sistemelor de operare cu cota de piata a browserelor.
  Astfel, cota de piata a Androidului este 51,52% iar a browserului stock este 42%. Restul utilizeaza Chrome, Opera, Dolphin si altele.
  Pentru iOS cota de piata este 21,76% iar cota browserului stock (Safari) este aproape egala cu cota iOS-ului. Adica nu prea utilizeaza oamenii alte browsere. Sau cel putin nu in mod semnificativ.
  Intr-un articol e prezentat “Top 8 Mobile OS” iar in celalalt “Top 9 Mobile Browsers”. Nu e totuna.

 • Doc

  Se iau în calcul și acele terminale de 1 euro, pe Android? E greu sa le denumești smartphone, mai degrabă instalații de enervat, stresat, etc.

 • Lucian 4.2

  Doc, nu vad in articol sa zica nimic despre procesoare, ecrane, memorie. Deci se iau in calcul toate jafurile. Inclusiv cele de 3.5 inch.

 • Delirium

  Parintii mei au telefon cu android, nu folosesc decit functia de telefon. Asadar cred ca in situatia asta sint foarte multi.

 • @Lucian 4.2: In lipsa altor statistici, te iei dupa ce exista. Noi traim intr-o jungla fara statistici.

 • Darius

  @Lucian 4.2 dc te iei de telefoanele cu 3.5 inch ? Pentru tine nu sunt telefoane ? Iati tableta daca vrei display mare sau galaxy mega …eu am iphone 4 si are display 3.5 si e bun ..

 • Lucian 4.2

  @Darius, am raspus lui Doc luand de exemplu telefonul “Vodafone Smart Mini” care costa 1 euro cu abonament si are ecran de 3.5 inch, procesor de 1 GHz si 512 MB RAM. Fara abonament e vreo 400 lei.
  Doc a stabilit ca telefoanele de 1 euro nu prea pot fi numite smartphone-uri. Problema este ca acele telefoane de 1 euro au aceleasi caracteristici tehnice cu iPhone 4.
  Luand in calcul doar pretul nu se poate stabili daca un device e smartphone sau nu pentru ca acelasi hardware unii il vand cu 400 lei si altii cu 1500 lei.

 • Doc

  Lucian, si Trabantul are 4 roti, motor, etc. Vodafone Smart Mini e o jucarie in toata regula!

 • Lucian 4.2

  Doc, Trabantul are 4 roti 145SR13 si motor de 26 CP si 600 cc. Si sunt de acord, este o jucarie in toata regula.
  Dar fi sigur ca toate marcile de masini cu 4 roti 145SR13 si motor de 26 CP si 600 cc sunt tot jucarii. Eventual jucarii mai frumoase.
  Ai prins smecheria? Acum vezi legatura care leaga Vodafone Smart Mini de iPhone 4? Motorul le leaga. Si rotile. Surpriza, sunt aceleasi. Difera doar caroseria.

 • Doc

  Lucian, cred ca exista diferențe și la parbriz, la marca de cauciuc, la asamblare, la computerul de bord, șamd 😉 Altfel, toți ar avea Trabant, nu?!