Anki Drive – inteligenta artificiala si robotica intra in viata noastra multumita iDevice-urilor (Video)

[youtube]http://youtu.be/GnI5hL6ii7g[/youtube]

  Inceputul keynote-ului de deschidere al WWDC 2013 i-a avut in prim-plan pe cei de la Anki, o companie specializata pe robotica si inteligenta artificiala, ea prezentand pe scena evenimentului Anki Drive. Anki Drive este o combinatie intre o jucarie si un joc video, prodosul folosind iOS-ul si iDevice-urile pentru a conduce cateva masinute pe un simplu traseu gandit de catre dezvoltatori. Masinutele care se plimbau pe traseu comunicau uncele cu altele prin intermediul Bluetooth LE si a iDevice-urilor, ele conducandu-se singure multumita tehnologiei Anki Drive dezvoltata de catre Anki.

  Software-ul care permite masinilor sa se conduca singure este rezultatul a 5 ani de cercetare si dezvoltare, inteligenta artificiala dezvoltata de catre companie fiind desigur secreta. Masinile respective au instalati o serie de senzori si o placa de baza capabila sa analizeze datele primite de la ei, sa execute singura decizii luate in baza lor si rezultatul final este reprezentat de jucarii care gandesc si se conduc singure. Masinile sunt capabile sa reactioneze in functie de obiectele din jurul lor in timp real, isi pot creste/descreste viteza in voie, iar rezultatul final este unul destul de surprinzator.

  La fel de surprinzatoare a fost si prezenta companiei pe scena Apple, iar desi pana acum nu s-a spus nimic, Anki probabil a fost achizitionata de catre cei din Cupertino.

Articolul precedentiOS 7 – task switcher-ul functioneaza intr-un mod ciudat inclusiv in landscape mode
Articolul următorGoogle achizitioneaza Waze
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.