Google achizitioneaza Waze

  Google, compania americana care dezvolta Android OS si detine cel mai mare motor de cautare de pe glob, a achizitionat recent Waze, o companie specializata pe cartografierea hartilor, o companie care are aplicatii in App Store si Google Play. 1.3 miliarde de dolari este suma pentru care Waze s-ar fi lasat achizitionata, iar Google a anuntat ca va incerca sa imbunatateasca Google Maps cu ajutorul tehnologiilor detinute de catre compania recent achizitionata. Avand in vedere ca Apple si Facebook au luat in considerare achizitionarea Waze, cei de la Google s-au miscat destul de repede pentru a se asigura ca nu vor avea concurenta serioasa din partea entitatilor anterior mentionate.

We’ve all been there: stuck in traffic, frustrated that you chose the wrong route on the drive to work. But imagine if you could see real-time traffic updates from friends and fellow travelers ahead of you, calling out “fender bender…totally stuck in left lane!” and showing faster routes that others are taking.

To help you outsmart traffic, today we’re excited to announce we’ve closed the acquisition of Waze. This fast-growing community of traffic-obsessed drivers is working together to find the best routes from home to work, every day.

  Avand o comunitate de 28 de milioane de utilizatori, Waze era una dintre sursele de informatii ale Apple Maps, insa achizitia facuta de catre Google va duce cu siguranta la o anulare a contractelor incheiate de catre cei de la Apple. Desi Google nu a specificat daca aplicatiile Waze vor deveni istorie si toata munca echipei va fi combinata cu tehnologiile disponibile in Google Maps, istoria recenta ne spune ca zilele aplicatiilor Waze sunt numarate.

Pretul initial:
Numele:
Waze social GPS traffic & gas

Gratuit

s





Developer: waze
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: Waze is a fun, community based mapping, traffic & navigation app, 50 million strong. Join forces with other drivers nearby to outsmart traffic, save time & gas money, and improve everyone’s daily commute.


Dimensiunea aplicatiei este: 27.8 Mb


5 COMENTARII

  1. Eu cred ca altcineva mai bun nu putea sa-l ia.
    Sunt in “caruta” apple dar sunt si constient ca google la acest capitol este mult peste apple si acum cred ca o sa apara si primil sistem de gps care sa fie foarte bine pus la punct.
    Stati linistiti ca indiferent de ce se v-a intampla google vor lansa o aplicatie de care sa ne bucuram.

  2. mda, era de asteptat ca unul din colosi sa il achizitioneze, insa nu as fi vrut sa fie google. Macar microsstift daca nu apple.