Prima Pagina Apple Iata 7 functii ale iOS 7 care au fost imprumutate din Cydia

Iata 7 functii ale iOS 7 care au fost imprumutate din Cydia

  Dupa cum v-am spus deja, Apple a imprumutat foarte multe lucruri din Cydia pentru a oferi atat de multa functionalitate in iOS 7, iar unii dintre voi sunt cu siguranta interesati sa afle ce tweak-uri din Cydia a preluat Apple pentru a imbunatati sistemul de operare pentru iDevice-uri.

1. Blacklist

  V-am spus inca de aseara ca Apple va implementa un sistem care ne va permite sa blocam apeluri voce/FaceTime nedorite, dar si mesaje, acest sistem fiind disponibil in Cydia prin intermediul aplicatiei Blacklist de foarte mult timp.

2. Multitasking

  Noul sistem de multitasking cu preview pe care Apple l-a implementat in iOS 7 exista de cativa ani de zile in Cydia, insa Auxo este cel mai recent tweak care ofera o functionalitate similara.

3. Afisarea orei in timp real in iconita aplicatiei Clock

  V-am spus si aseara ca aplicatia Clock a iDevice-urilor afiseaza ora in timp real direct in iconita, iar prin Cydia puteati obtine aceeasi functionalitate utilizand tweak-ul LiveClock.

4. Notifications Center in LockScreen

  Spre bucuria multor posesori de iDevice-uri, Apple ne permite acum sa accesam Notifications Center-ul din LockScreen, insa tweak-uri precum IntelliScreenX sau Lockinfo ofereau functionalitate similara prin Cydia de ani de zile.

5. Aplicarea de filtre prin aplicatia Camera

  PhotoFilters este denumirea unui tweak lansat cu doar cateva luni in urma in Cydia, iar el implementeaza in aplicatia Camera exact ceea ce ofera Apple in iOS 7, posibilitatea de a aplica filtre peste poze.

6. Tab-uri nelimitate in Safari

  Pana la prezentarea iOS 7, Safari ne limita la posibilitatea de a avea doar 8 tab-uri deschise cu website-uri, insa acum Apple ne permite sa deschidem oricate dorim, insa acest lucru va avea cu siguranta un impact major asupra performantelor.

7. Control Center

  Control Center este fara indoiala una dintre cele mai importante functii ale iOS 7, si vorbim despre un meniu care prin toggle-uri ne permite sa manipulam diverse functii ale iOS-ului. Acelasi lucru era disponibil prin multe alte tweak-uri din Cydia, SBSettings fiind cel mai popular si mai complet dintre ele, insa acum totul este la doar o atingere distanta.

 • razvan

  control center ala e android pur :))

 • Klaudinho

  Interesant … acest ios7 il va obliga pe Zaone sa fac update la aplicatie si poateoptiunea de a plati sa nu mai avem revlame in aplicatie ca deja este foarye stresant 🙂

 • Alin

  Acum așteptăm jb sper ca nu o sa dureze la fel k la ios6

 • ss33

  multe din astea ar fi fost de bun simt sa le implementeze in ios 6. exista pe android cateva din ele de multa vreme. daca androidul nu mergea naspa era bine. ar fi fost si apple presati sa inventeze ceva mai repede.

 • andrei

  ar fii trebuit sa bage si tweak-ul zephyr in soft ca sa fie tot tacamul si sa nu mai ai nevoie de jb..

 • Arhimede

  ce sinteti atat de stresati cu reclamele omului ? atata timp cat e in appstore Apollo browser ?

 • Setu

  Aplicatii imprumutate de la Android ai vrut sa spui.

 • Lucian 4.2

  Ceea ce a facut Apple cu iOS este un mare pas inainte. Munca nu s-a terminat pentru ca un sistem de operare complet trebuie sa aiba aceleasi functionalitati ca un SO de PC.
  In alta ordine de idei, nu au nici un rost comentarii de genul :
  – androizii : “iOS a copiat Androidul” – unele functii sunt asemanatoare intr-adevar dar difera modul in care au fost implementate. Deci clar nu e copy-paste. Plus ca se poate afirma ca functiile au fost copiate din Cydia.
  – iosii : “acum iOS este la fel de bun ca Androidul” – nu poti compara mere cu pere. Fiecare SO are plusurile si minusurile lui. Pe subiectul asta se poate vorbi o saptamana deci clar nu are rost.
  Bravo Apple, esti pe calea cea buna. Tine-o tot asa!

 • mkrkkku

  ceasul nu e adevarat , arata o ora fixa , ca inainte , nu este in timp real !

 • @mkrkkku: Ce iPhone ai? La mine pe iPhone 5 arata exact ora, e posibil ca pe altele vechi sa nu arate.

 • Ionel CRACIUNEL

  treaba buna si chiar daca ele sunt in cydia sunt multi care nu au jb facut… impresionant de multi, si mai nou or sa fie si multi care nu o sa-si mai faca jb (ma numar si eu printre ei). sunt incantat de ce au prezentat azi.

 • Edy

  Cand pot da update de la ios 6.1.3 la ios 7 din setari-general-actualizare software?

 • Pana la anu nu cred ca v-om avea jb pe ios7!

 • Pingback: WWDC 2013 - tot ce trebuie sa stii | iDevice.ro()