Prima Pagina Apple Apple implementeaza Wi-Fi HotSpot 2.0 si Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ in iOS 7...

Apple implementeaza Wi-Fi HotSpot 2.0 si Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ in iOS 7 (Video)

[youtube]http://youtu.be/hw2Z6OuNQE4[/youtube]

  Una dintre  noutatile importante ale iOS 7 pe care Apple nu a prezentat-o in detaliu pe scena este implementarea Wi-Fi HotSpot 2.0 si a tehnologiei Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™. Vorbim despre o tehnologie noua dezvoltata de catre Wi-Fi Alliance, ea permitand utilizatorilor sa se conecteze automat la Wi-Fi HotSpot-uri autorizate fara a fi nevoiti sa utilizeze o parola sau sa le caute. Sistemul conecteaza automat utilizatorii la un asemenea hotspot cand se afla in imediata vecinatate a sa, ideea fiind de a reduce costurile generate de utilizarea frecventa a unei conexiuni de date mobile printr-o retea de telefonie mobila.

Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ is a certification mark from the Wi-Fi Alliance that transforms the way users connect to Wi-Fi hotspot networks by making the process of finding and getting access to the right network seamless. It also provides WPA2™ security protection to user connections, enabling you to feel confident that your data is safe. Learn more at http://www.wi-fi.org/passpoint.

  Prin Wi-Fi HotSpot 2.0 si Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™, utiliztorii pot avea un identificator unic, care le permite as se interconecteze in siguranta cu HotSpot-uri care au certificarea necesara, o cartela SIM luand locul unei parole si a unui username. Conectarea la HotSpot-uri securizate s-ar face automat multumita acestui identificator unic, utilizatorii avand acces la intrega retea de HotSpot-uri certificate fara a trebui sa se logheze manual la fiecare in parte. Sistemul este extrem de interesant si cu siguranta ar putea deveni extrem de popular, insa deocamdata el nu este atat de raspandit si probabil va fi nevoie de ani de zile pana se va intampla acest lucru.

 • Alincatalin

  Corect si foarte frumos dar in control center de ce nu a pus buton pentru 3g si lte?

 • giginson

  Eu am facut update la 7.0 la 2 Iphone uri 5. Unul cu SIM vodafone si altul Cosmote. Cel cu SIM Cosmote are … in meniu posibilitatea de a face on/off la 3G cel pe vodafone NU are decat buton de LTE on/off. Celui pe Vodafone NU i s-a facut carrier update ul ce scoate acest meniu. Deci nu inteleg de ce a disparut. La 6.1.4 nu exista implementat din soft aceasta functie. Din cate stiu se activeaza printr-un carrier update. Carrier updateul nu a fost facut nici la 6.1.4 … ca sa zic ca atunci cand s-a trecut la 7.0 s-a preluat si updateul de operator. Ciudat…. f ciudat.

 • Daniel

  Referitor la activare și dezactivarea 3G. Este doar părerea mea, dar eu stau numai pe 3G. Pe E blestem totul (de la operator, la semnal, etc) când vreau să încarc ceva. E și GPRS sunt tehnologi vechi, depăsite. Pentru o utilizare fluentă ai nevoie de 3G.

 • liviu’s

  Am si eu o interbare. De pe iPhone cu internet inclus, cu 3G foloseam hotspot sa dau internet pe iPad care nu are decat wifi. Ok…eram la un hotel si a trebuit sa cumpar internet DAR nu-mi dadea voie decat pe un device sa il folosesc. Era cu login…deci daca ma conectam cu alt device ma scotea afara de pe cel ce eram. Intrebarea este, in aceste cazuri cum pot sa dau internet de pe cel cu wifi pe altul ca sa am pe amandoua in acelasi timp.

 • giginson

  3G ul nu ma intereseaza sa-l dezactivez cateodata decat din 2 motive:

  1. NU AM SEMNAL bun 3G unde locuiesc si deseori scrie NO SERVICE ca nu apuca sa treaca pe 2g (cum ar fi normal) pt ca are un pic de semnal 3g ..dar nu lipseste de tot; in acele momente daca te suna cineva robotul ii spune ca ai telefonul inchis;
  2. Avand un semnal asa de slab 3g bateria se descarca vazand cu ochii; poate ai …sa zic 20 % curent in acumulator si ajungi la o priza peste 3-4 ore… Daca exista posibilitatea comutarii pe 2g…selectai 2g dar tinea bateria mai mult si puteai in acel inverval sa dai/primesti cateva telefoane fara frica de a ramanea imediat cu bateria 0.