Apple implementeaza Wi-Fi HotSpot 2.0 si Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ in iOS 7 (Video)

5

[youtube]http://youtu.be/hw2Z6OuNQE4[/youtube]

  Una dintre  noutatile importante ale iOS 7 pe care Apple nu a prezentat-o in detaliu pe scena este implementarea Wi-Fi HotSpot 2.0 si a tehnologiei Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™. Vorbim despre o tehnologie noua dezvoltata de catre Wi-Fi Alliance, ea permitand utilizatorilor sa se conecteze automat la Wi-Fi HotSpot-uri autorizate fara a fi nevoiti sa utilizeze o parola sau sa le caute. Sistemul conecteaza automat utilizatorii la un asemenea hotspot cand se afla in imediata vecinatate a sa, ideea fiind de a reduce costurile generate de utilizarea frecventa a unei conexiuni de date mobile printr-o retea de telefonie mobila.

Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ is a certification mark from the Wi-Fi Alliance that transforms the way users connect to Wi-Fi hotspot networks by making the process of finding and getting access to the right network seamless. It also provides WPA2™ security protection to user connections, enabling you to feel confident that your data is safe. Learn more at http://www.wi-fi.org/passpoint.

  Prin Wi-Fi HotSpot 2.0 si Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™, utiliztorii pot avea un identificator unic, care le permite as se interconecteze in siguranta cu HotSpot-uri care au certificarea necesara, o cartela SIM luand locul unei parole si a unui username. Conectarea la HotSpot-uri securizate s-ar face automat multumita acestui identificator unic, utilizatorii avand acces la intrega retea de HotSpot-uri certificate fara a trebui sa se logheze manual la fiecare in parte. Sistemul este extrem de interesant si cu siguranta ar putea deveni extrem de popular, insa deocamdata el nu este atat de raspandit si probabil va fi nevoie de ani de zile pana se va intampla acest lucru.