Echipele de print si web marketing au conceput iconitele din iOS 7, foarte multe schimbari vor fi implementate pana in toamna

[youtube]http://youtu.be/F0ErUMeT7uE[/youtube]

  Dupa cum v-am spus si intr-un articol publicat in cursul serii trecute, iOS 7 reprezinta cel mai probabil cea mai mare schimbare a iOS-ului de la lansarea primei versiuni a sistemului de operare si pana in prezent. Diferentele dintre actuala si vechea versiune a iOS sunt remarcabile, nu intotdeauna intr-un sens bun, si totul are la baza faptul ca nu doar echipa de design a aplicatiilor din iOS s-a ocupat de imbunatatiri. Jony Ive a dorit sa aduc aun suflu nou in iOS 7, asa ca a pus echipele de print si web marketing sa conceapa iconitele aplicatiilor pentru noua versiune a sistemului de operare, multiple echipe din cadrul acelor departamente avand design-uri concepute, multiple echipe dezvoltand aplicatii diferite.

First of all, many of the new icons were primarily designed by members of Apple’s marketing and communications department, not the app design teams. From what we’ve heard, SVP of Design Jony Ive (also now Apple’s head of Human Interaction) brought the print and web marketing design team in to set the look and color palette of the stock app icons. They then handed those off to the app design teams who did their own work on the ‘interiors’, with those palettes as a guide.

  Problema a fost ca multe dintre aceste echipe nu au comunicat intre ele, asa ca rezultatul final este o discrepanta intre design-ul unor iconite si cel al altora, iconitele pentru Safari, Game Center sau Photos iesind din paleta obisnuita de alegeri cu care ne-a obisnuit compania Apple. Alegerea unor echipe din medii diferite pentru a dezvolta design-ul iOS-ului a avut drept rezultat inconsistente in design-ul mai multor aspecte ale sistemului de operare, dar si o schimbarea radicala a modului in care arata acesta, cei de la Apple dorind sa arate lumii intregi ca sunt capabili sa iasa din tipare si pentru a obtine acest lucru a fost nevoie ca echipa care a dezvoltat celelalte 6 versiuni ale iOS sa aiba o implicare mai mica.

We’ve also been hearing that there wasn’t a whole lot of communication between the various teams behind say, Mail and Safari. And that there were multiple teams inside each group that were competing with various designs, leading to what some see as inconsistencies in icon design. It’s also clear from what we’ve seen and heard that what we’re seeing of iOS 7 right now is a ‘mid stride’ snapshot. The work on design and development is still going full tilt, and what was presented this week is firmly a ‘work in progress’. We’re told, for instance, that some builds of iOS used onstage at the conference by presenters are already newer than the ones pushed out on Monday.

  Avand in vedere numeroasele modificari din iOS 7, trebuie mentionat faptul ca noua versiune a sistemului de operare este in continua schimbare, iar tot ceea ce vedem acum ar putea fi dat uitarii pana in toamna. Se pare ca unele build-uri ale iOS 7 utilizate pe scena WWDC 2013 erau mai noi decat iOS 7 beta 1 si echipele celor de la Apple lucreaza constant pentru a rezolva bugurile si a repara erorile de design, eventual pentru a implementa modificari importante. Unii spun ca pana la 40% din versiunea actuala a iOS 7 ar putea fi schimbata pana in toamna, ramane sa vadem cata dreptate au, insa acest lucru pare foarte probabil, avand in vedere reactiile utilizatorilor.

  Pentru iOS 7 Apple avea nevoie de un soc si se pare ca l-a obtinut.