O scoala din SUA le ofera elevilor tablete iPad pentru a ii motiva sa fie prezenti la orele de curs

  Tabletele iPad sunt extrem de populare in randul tinerilor americani, atat de populare incat o scoala le foloseste pentru a ii convinge pe acestia sa nu mai lipseasca de la orele de curs. Elevii care au cele mai putine absente si au note foarte bune, intra intr-o loterie a carui premiu final este o masina si cateva tablete iPad produse de catre compania Apple, o eleva castigand deja un Chevrolet Sonic la terminarea clasei a 12-a. Separat de aceste premii, scoala ofera in fiecare luna cate o surpriza devaloare mai mica elevilor care au performante scolare bune, si cred metoda ar trebui aplicata fara niciun fel de rusine in Romania.

Graduating senior Vanessa Umana expected to leave last Friday’s commencement ceremony at Francis Polytechnic High School with a diploma, a few photos and some wonderful memories. Imagine her surprise, then, when Principal Ari Bennett announced that Vanessa would also be getting an $18,000 Chevrolet Sonic, one of two grand prizes awarded in a year-long contest to encourage perfect attendance at Los Angeles Unified schools.

  Majoritatea cadourilor oferite de catre scoala sunt in general donate de catre companii din Los Angeles, locatia institutiei de invatamant, deci banii guvernului federal nu sunt utilizati pentru premieri. Nu se stie deocamdata daca Apple a donat cele 5 tablete oferite deocamdata ca si premiu de catre scoala, ori o alta companie a fost convinsa sa sustina educatia, insa marile companii din Romania ar trebui sa se gandeasca serios la sustinerea invatamantului la orice nivel cu premii similare, insa nu ar trebui sa se gandeasca doar la Bucuresti.