iOS 7 modifica aspectul unor iconite pentru a le alinia noului design plat

  In iOS 7 Apple a schimbat design-ul iconitelor, iar dezvoltatorii de aplicatii vor trebui sa faca exact acelasi lucru pentru a oferi utilizatorilor o experienta uniforma in intregul sistem de operare. Pentru a forta putin implementarea noului design plat pentru iconite, cei de la Apple au implementat in iOS 7 un sistem care elimina anumite efecte aplicate in trecut iconitelor prezente in HomeScreen, totul in ideea de a uniformiza pe cat posibil design-ul. Spre exemplu, iOS 7 elimina efectul de gloss aplicat iconitelor unor anumite aplicatii, modifica extremitatile iconitelor pentru a face colturile ceva mai rotunde, iar in cazul altora vorbim despre iconite complet diferite in iOS 6 si iOS 7, desi aceeasi aplicatie a fost descarcata din App Store.

  Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti vedea doua aplicatii care sunt disponibile acum in App Store, dar au iconite diferite pentru iOS 6 si iOS 7, insa aceeasi versiune a aplicatiilor a fost instalata pe ambele sisteme de operare. Se pare ca iconitele prezente in iOS 7 sunt de fapt disponibile in pachetul aplicatiilor, in cazul uneia dintre ele iconita era intr-un folder cu artwork facut pentru pomovarea in App Store, iar in cazul celeilalte iconita aparea la deschiderea aplicatiei. iOS 7 le-a preliat imediat pe ambele ca fiind potrivite pentru nou aspect gandit de catre Apple si adevarul este ca ele se potrivesc, aratand complet diferit de ceea ce vedeam in iOS 6.

  Deocamdata Apple a ales sa elimine efectul de gloss pentru majoritatea aplicatiilor, alegerea altor iconite cu design plat probabil se face acum si in viitor dezvoltatorii le vor include singur, insa este clar ca foarte multe iconite se vor schimba din toamna si trebuie sa va pregatiti pentru asta.