Prima Pagina aplicatii iOS 7 modifica aspectul unor iconite pentru a le alinia noului design...

iOS 7 modifica aspectul unor iconite pentru a le alinia noului design plat

  In iOS 7 Apple a schimbat design-ul iconitelor, iar dezvoltatorii de aplicatii vor trebui sa faca exact acelasi lucru pentru a oferi utilizatorilor o experienta uniforma in intregul sistem de operare. Pentru a forta putin implementarea noului design plat pentru iconite, cei de la Apple au implementat in iOS 7 un sistem care elimina anumite efecte aplicate in trecut iconitelor prezente in HomeScreen, totul in ideea de a uniformiza pe cat posibil design-ul. Spre exemplu, iOS 7 elimina efectul de gloss aplicat iconitelor unor anumite aplicatii, modifica extremitatile iconitelor pentru a face colturile ceva mai rotunde, iar in cazul altora vorbim despre iconite complet diferite in iOS 6 si iOS 7, desi aceeasi aplicatie a fost descarcata din App Store.

  Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti vedea doua aplicatii care sunt disponibile acum in App Store, dar au iconite diferite pentru iOS 6 si iOS 7, insa aceeasi versiune a aplicatiilor a fost instalata pe ambele sisteme de operare. Se pare ca iconitele prezente in iOS 7 sunt de fapt disponibile in pachetul aplicatiilor, in cazul uneia dintre ele iconita era intr-un folder cu artwork facut pentru pomovarea in App Store, iar in cazul celeilalte iconita aparea la deschiderea aplicatiei. iOS 7 le-a preliat imediat pe ambele ca fiind potrivite pentru nou aspect gandit de catre Apple si adevarul este ca ele se potrivesc, aratand complet diferit de ceea ce vedeam in iOS 6.

  Deocamdata Apple a ales sa elimine efectul de gloss pentru majoritatea aplicatiilor, alegerea altor iconite cu design plat probabil se face acum si in viitor dezvoltatorii le vor include singur, insa este clar ca foarte multe iconite se vor schimba din toamna si trebuie sa va pregatiti pentru asta.

 • Bogdan

  iOS 7 m-a determinat sa trec la Android Galaxy. Imi pare rau Apple dar e o bataie de cap prea mare cu iTunes, iCloud etc. si mai ales cu noul iOS Android… pardon iOS 7.

 • enigma

  @ZAONE ..CAM PE CAND O SA MEARGA IDEVICE.RO PE IOS7?

 • sori

  Are cineva idee de ce a fost adoptat acest design plat ? Are legatura cu resursele consumate de interfata ?

 • @enigma: Merge, e testata versiunea noua, o s-o trimitem la Apple.

 • Andrei

  Wow, inca o modificare 😀

 • Alin

  Cand va aud pe unii ca asta ma determinat,ca nu îmi place,ca nu știu ce…. Si tot așa ..”mâncati rahat degeaba” niciodată nu o sa comparati iOS cu androidu sau smartphonurile intre ele. iPhone ul e ceva finut si elegant si unic pe cand androidu e cava universal pe care si-l poate permite oricine … Asta e părerea mea fără suparata .

 • Susp3kt

  Zaone dar un update pt iphone 5?cand apare?

 • virusake

  @Alin.. nu te mai agita cu toti Androistii :)) niciodata nu vor intelege ca nu pot fi comparate.. samsung scoate 3 telefoane pe luna :))) ca sa nu mai zicem ca dupa ce a aparut primul iPhone toate telefoanele samsung au inceput sa.si schimbe brusc aspectul :))

 • Impreuna cu versiunea compatibila cu iOS 7, astept sa-mi confirme dezvoltatorul ca a trimis-o la Apple.

 • Relu

  @Bogdan

  Du-te tare pe Android Galaxy!

 • Lucian

  Androizilor,nu mai consumati energia sa plingeti pe aici,mergeti in lumea voastra virusata :))

 • Alin Cristian

  @Lucian maxim 2 ani iti mai dau , si dupa te asteptam si pe tine :))

 • Deny

  sincer, mie imi place mult versiunea iOS 7 si de abea astept sa apara oficial

 • Lucian

  La Android,niciodata,Apple stie ce face si ptr ce clienti isi dezvolta software-ul!