MacBook Pro 2013 apare in primele benchmark-uri

  Desi oficial compania Apple nu a anuntat lansarea unui nou model al MacBook Pro anul acesta, iata ca un prim benchmark ne confirma faptul ca un update al seriei va avea loc, insa nu ar trebui sa va bucurati prea mult. In imaginea de mai sus aveti reprezentat MacBook Pro 2013 cu indicativul AAPLJ44,1, vorbim despre versiunea cu ecran de 13 inch, cel mai probabil cea de baza, iar eprformantele sale nu sunt chiar atat de grozave. Avand un proesor dual-core Intel Haswell i5 4248U tactat la 2.4 GHz, 8 GB RAM si OS X Mavericks, laptop-ul are performante inferioare modelelor high-end lansate anul trecut, insa superioare celor de baza, diferenta de performanta fata de ultimele fiind de aproape 10%.

  Exact precum in cazul benchmark-ului prezentat astazi pentru Mac Pro 2013, sporul de performante fata de modelele vechi nu este chiar atat de mare si acest lucru era de asteptat deoarece platforma Haswell a fost gandita in principal pentru imbuntatirea consumului de energie. E putin probabil sa vedem un spor de performanta mai mare de 20% in cazul oricarui model al Mac-urilor lansate anul acesta, insa in cazul autonomiei lucrurile vor fi complet diferite, paltforma Haswell adaugand cateva ore de utilizare in plus fata de ceea ce ofera vechile modele care functioneaza in baza platformei Ivy Bridge.

  In concluzie, daca sperati la un spor major de performante din partea Mac-urilor lansate anul acesta, nu veti ramane dezamagiti pentru ca autonomia va compensa din plin.