Prima Pagina 3G iOS 7 si autonomia bateriei – o problema software

iOS 7 si autonomia bateriei – o problema software

  Acum o saptamana de zile va spuneam intr-un articol ca autonomia bateriei pe recent lansatul iOS 7 este atat de proasta, incat terminalele trebuie incarcate in fiecare zi, chiar daca nu reusiti sa treceti prin 24 de ore complete de utilizare. O saptamana mai tarziu, va spun ca problema pare sa fie de la modul in care a gandit Apple iOS-ul si serviciile sale si nu de la utilizarea permanenta a 3G-ului. Facand un restore zilele trecute v-am spus ca iOS 7 functioneaza mult mai bine, insa partea buna este ca reusesc sa obtin si o autonomie mult mai buna in aceleasi conditii de utilizare, iar mai sus aveti dovada, terminalul avand 10% din baterie disponibila la momentul inregistrarii capturii.

  Practic utilizand terminalul in mod normal intr-o zi intreaga, s-ar putea sa aveti in iOS 7 autonomie mai buna decat in iOS 6, dar asta numai daca Apple nu se va grabi sa activeze cine stie ce servicii care vor consuma in mod inutil resursele terminalului. Pentru ca vorbim de o versiune beta, exista sanse mari ca lucrurile sa se schimbe pana la lansarea versiunii finale si stim cu totii ca in fiecare an au fost probleme cu autonomia imediat dupa lansarea unei noi versiuni importante a iOS. Anul acesta nu se stie daca lucrurile vor fi diferite, insa un restore si setarea terminalului ca nou v-ar putea scuti de multe probleme si v-ar putea imbunatati semnificativ autonomia bateriei.

 • sori

  Servicii si functii active inseamna consum de baterie . Pana acum iOS a avut destul de putine functii si servicii active iar multitasking-ul era limitat la maxim tocmai pt a proteja bateria si resursele .
  Ramane de vazut cum se va descurca Apple in a asigura si functii dar si un consum de baterie decent .

 • Bobby

  ok acolo scrie ca a mai fost conectat la o sursa de la ultima incarcare….l-ai mai incarcat intre timp sau e vreo eroare de beta?

 • Ddirectorul

  Ai eu am sesizat o autonomie mai mare pe iOS 7 de pana la 40 de ore in utilizare normala fata de maxim 24 de ore pe iOS 6.0.1 cu jabreak.

 • Paul

  eu pe un i5 neverlocked greu trec ziua…de obicei incarcat seara tine pana la max 19 a doua zi….
  azi dimineata l-am scos din casa la 60% si la ora 2 era gata!..
  am sa incerc si cu setarea telefonului ca nou sa vad dc creste autonomia…sunt curios

 • Radu

  Nu neaparat la iOS7 dupa un restore bateria incepe sa tine calumea. Am testat asta si la iOS5 si la 6 si la 7 si dupa un sistem de operare incarcat un restore si setarea ca tel nou “readuce bateria la viata”.

  Ultimul scor cu restore la 6.1.4 acum 3 zile am 39% baterie 8h 51min usage si 1day 17h stand by. Wireless in permanenta activat 3g nu pot sa il dezactivez insa cellular data off. Noaptea in 12 ore imi scade bateriea 3-4%. Iar semnalul 3g nu e stralucit.

 • Basesku

  Iph 5, cu 6.1.4 il scot din priza la 6,30 si la 16 e gata. La fel avut di cu 4s, S3, S4,htc one. Toate duc 10 ore folosit cu tot ce are pe al. Nu stiu cum pe altii va tine zeci de ore. Il tineti in dulap?

 • muzicabuna

  Problemele cu autonomia au început sa apară de la iOS 5.1.1.
  La iOS 5.0.1 e ok, nicio problema, raportat la iOS 4.3.3, pe care l-am avut anterior, pe același iPhone 4.

 • Oancea

  iPhone 5
  In prima faza cand am facut doar update la ios7, peste toate prostiile din telefon, aveam maxim 3-4 ore de functionare.
  Dupa ce am facut restore ios6 si update la ios7 pe telefonul chel, urmand sa sincronizez aplicatiile, muzica, poze, contacte, bateria tine cel putin 6 ore. Tin sa precizez ca am activate absolut toate functiile, de la LTE, 3 mailuri, notifications, facebook, whatsapp, etc.
  Deci restore-ul este sfant la trecerea la un soft nou, sau chiar dupa cateva luni de functionare.
  INCERCATI

 • bLu

  Interesant. Oricum am revenit la ios 6 de la 7 😀 la urmatorul beta o sa fac asta

 • mmuntean

  Aveti idee ce anume din functiile prezente in Beta 1 si se pot dezactiva de catre noi, ar duce la ceva imbunatatire a bateriei? Exceptand treaba cu 3G/LTE. Altele…

 • Sincronizarile din iCloud, optiunile de update automat a aplicatiilor/descarcare automata a aplicatiilor din App Store, La cellular tot ce ai acolo jos, GPS-ul.

 • gNy

  @zaoane cum ai facut restore la ios7 si set as new ?

 • mmuntean

  cu exceptia auto download si updates, pe ios6 le aveam activate restul si era ok bateria. intrebam de ceva specific ios7 care reduce drastic bateria. tot ce e sub cellular nu pot dezactiva pt ca folosesc mail,safari etc. la ce mai am atunci optiune de internet. 🙂
  ziceam de ceva optiune specifica ios7 pe care sa o fi scapat eu din vizor.

 • asualex51

  sal, ios 7 beta 2 cand se lanseaza ? ms