Autonomia bateriei este principala problema a iOS 7

  Folosesc iOS 7 de o zi si jumatate si in toata aceasta perioada, pe langa crash-urile, respring-urile si alte probleme normale pentru o versiune beta, pot spune ca principala problema a sistemului de operare este autonomia bateriei. Inca din iOS 6.1.3 Vodafone, Orange si Cosmote au eliminat complet posibilitatea de a dezactiva conectivitatea retelelor 3G printr-un Carrier Bundle Update care ne permite sa le accesam retelele 4G LTE. Practic acum indiferent ce am face, nu putem dezactiva conectivitatea 3G a terminalelor, singurul mod prin care ele se pot conecta la EDGE/GPRS fiind lipsa semnalului 3G intr-o anumita zona.

  Da, este bine sa ai viteze mari de download si posibilitatea de a face apeluri voce HD, insa din pacate utilizarea constanta a 3G-ului distruge autonomia bateriei. In majoritatea caselor din Romania semnalul 3G fluctueaza constant, aceste fluctuatii se resimt puternic in autonomie, iar cu cat este semnalul mai slab, cu atat fluctueaza mai mult si cu atat scade bateria mai mult. Daca adaugam si faptul ca noaptea trebuie sa lasi terminalul conectat la 3G in aceleasi conditii, ajungi sa stai cu el lipit de priza tot timpul cat il tii in casa.

  Sa spunem ca acasa nu ar fi o mare problema, dar cand pleci de acasa ce se intampla? Daca in iOS 6.x obtineam cam 1.5 – 2 zile intre incarcari, acum trebuie sa incarc terminalul iPhone 5 in fiecare seara desi l-am utilizat in principal in casa conectat la o retea Wi-Fi. Fluctuatiile semnalului 3G din background reduc extrem de mult autonomia bateriei si sunt extrem de curios sa vad cum va rezolva Apple problema, avand in vedere ca totul tine de operatorii de telefonie mobila si retelele 3G proaste.

  Da, este adevarat ca aceasta este o versiune beta a iOS 7, insa sunt extrem de convins ca in versiunea finala vom avea parte de acelasi toggle inutil pentru LTE si problema este ca nu il vom putea elimina.