Apple ar urma sa vanda cate 350 de milioane de produse anual incepand din 2014

  In 2013 se estimeaza ca Apple ar urma sa vanda aproape 300 de milioane de iDevice/Mac-uri in lumea intreaga, cu 84 de milioane mai multe decat in intregul an 2012. Pentru anul viitor cei de la Gartner considera ca Apple ar putea sa vanda 354 de milioane de produse in lumea intreaga, aceasta reprezentand o crestere de aproape 50 de milioane de unitati, mai mica decat cea prognozata pentru anul acesta. In momentul de fata Apple are o cota de 10% pe piata terminalelor mobile/a PC-urilor, insa in baza cresterii prognozate pentru anul viitor, compania ar urma sa obtina o cota de piata de 14% la nivel global.

“Consumers want anytime-anywhere computing that allows them to consume and create content with ease, but also share and access that content from a different portfolio of products. Mobility is paramount in both mature and emerging markets,” said Carolina Milanesi, research vice president at Gartner. There has also been a shift as many consumers go from premium tablets to basic tablets. The share of basic tablets is expected to increase faster than anticipated, as sales of the iPad Mini already represented 60 per cent of overall iOS sales in the first quarter of 2013.

  Piata terminalelor mobile este intr-o crestere constanta si nu este exclus ca prognoza facuta acum sa fie mai mica in cazul tuturor producatorilor, insa asta vom afla abia anul viitor, cand se estimeaza ca 2.5 miliarde de terminale mobile si PC-uri ar urma sa fie vandute in lumea intreaga, Apple fiind unul dintre cei mai mari producatori ai unor asemenea dispozitive electronice.