Prima Pagina Apple OS X Mavericks imbunatateste performantele grafice ale vechilor Mac-uri

OS X Mavericks imbunatateste performantele grafice ale vechilor Mac-uri

  OS X Mavericks este gandit ca un sistem de operare care imbunatateste din temelii performantele Mac-urilor si autonomia bateriei MacBook-urilor, insa unul dintre aspectele deocamdata neprezentate de cate Apple are legatura cu placile grafice. Se pare ca in OS X Mavericks Apple a implementat suport pentru OpenGL 4, pana la versiunea 4.1, iar un test de performante facut pe versiunea developer preview 1 a OS X Mavericks denota faptul ca vechile Mac-uri vor avea parte de o imbunatatire serioasa a performantelor placilor grafice.

  Chiar daca testul a fost facut pe un hackintosh si nu pe un Mac adevarat, implementarea compatibilitatii cu OpenGL 4.x, in conditiile in care OS X Mountain Lion nu are asa ceva, este o adevarata realizare si beneficiile sale vor fi cel mai probabil resimtite de catre toti utilizatorii.

 • mmuntean

  oare cu ce soft au facut testul din imagine?

 • Iulian

  Am instalat aceasta versiune…de cand a a aparut ..!
  Sunt diferente intre ML si MR
  Se misca mai repede,au adaugat si aplicatia “maps” si multe alte imbunatatiri !

 • N’Cris

  Iulian, ce mac ai ?

 • Iulian

  Macbook air 11.6 late 2010

 • Mario

  Pentru cine este interesat de detalii si are timp sa citeasca un PDF de 30-40 pagini, dati un google dupa documentul asta: “OSX_Mavericks_Core_Technology_Overview.pdf” (nu ne lasa Zaone sa punem linkuri, chiar daca sunt de pe siteul Apple :D).
  Personal ma astept ca Mavericks sa fie mai performant (viteza si consum de resurse) dar, la primele versiuni, mai putin stabil decat ML. Sa vedem …

 • Daniel

  Testele au fost facute cu OpenGL Extension Viewer!