iPhone 5S urmeaza sa aiba un chip A7, 1 GB RAM, iar dual LED flash-ul apare intr-o noua imagine

  Saptamana trecuta am vazut intreaga structura interna a terminalului iPhone 5S multumita unor imagini care prezentau ceea ce parea a fi viitorul dispozitiv, iar astazi aflam ca in el ar urma sa gasim un chip A7 al companiei Apple. Desi chip-urile din imaginile aparute pe internet nu au branding-ul A7 pe care multi se asteptau sa il vada, codurile inregistrate pe marginile lor denota faptul ca Apple asa le va denumi. Daca va uitati la imagine, veti observa ca in partea superioara este marcat codul APL0698, un cod care la o prima vedere nu spune prea multe, insa in realitate confirma existenta chip-ului A7.

  Chip-ul A6 al celor de la Apple are codul APL0598, chip-ul A6X din iPad are codul APL5598,(chip-ul A5 avand codul APL0498) iar diferenta de o cifra/doua cifre dintre codul chip-ului A5/A6 si cel din imagine denota trecerea al un model nou. APL0698 denota existenta unei revizii noi a chip-urilor din seria A, fara de APL 0598, iar pentru cei care cunosc modul in care isi denumeste Apple componentele, acest lucru este o dovadaclara a faptului ca iPhone 5S ar urma sa contina un chip A7. Desigur ca informatiile acestea pot fi falsificate, insa daca in imagine vedem o componenta reala, atunci nu exista dubiu cu privire la update.

  Analizand celelalte coduri de pe chip-uri, se pare ca prototipul despre a carui componenta vorbim a fost asamblat in decembrie 2012, deci este destul de vechi, insa el ar urma sa aiba tot 1 GB RAM, insa o revizie imbunatatita fata de cea din imagine. Separat de RAM, codul de identificare a chip-ului denota faptul ca Apple l-ar fi primit dintr-o alta fabrica decat cea a companiei Samsung, iar daca facem  o legatura intre aceasta informatie si cea privind contractul dintre Apple si TSMC, atunci acel zvon pare credibil.

  La final ramane dual LED flash-ul care este prezentat intr-o imagine mult mai clara si care nu pare sa fi fost modificata in vreun fel. Observati ca acum regasim doua becuri diferite in locasul dedicat flash-ului, iar cu ajutorul lor ar trebui sa inregistram poze in conditii mult mai bune, dar vorbim aici doar despre cele facute noaptea.