Prima Pagina Android Cota de piata a iPhone-urilor scade cu 5% in Europa, Apple pastreaza...

Cota de piata a iPhone-urilor scade cu 5% in Europa, Apple pastreaza pozitia a doua in topul producatorilor

  Apple a avut un Q1 2013 mai bun decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, insa realizarile sale au fost intrecute de catre cele ale competitorilor direct si acest lucru a afectat cresterea inregistrata pe pietele din multe zone de pe glob. Daca in SUA cota de piata a iPhone-urilor a crescut simtitor in Q1 2013, in Europa Apple a pierdut 5% din cota de piata detinuta de catre terminalele iPhone, totul in detrimentul producatorilor de terminale Android. Avand o cota de piata de 25% in trecut, Apple are acum o cota de piata de doar 20%, ea reprezentand vanzari de aproximativ 6.2 milioane de unitati in 3 luni de zile.

  Facand o comparatie cu Samsung, coreenii au vandut mai mult si insumeaza aproape jumatate din totalul vanzarilor de smartphone-uri din Europa, ei fiind urmati de catre cei de la Sony care au inregistrat o crestere spectaculoasa in Q1 2013. In ciuda acestei scaderi a cotei de piata, Apple a inregistrat o crestere de 12% a vanzarilor si a pastrat pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri, insa acest lucru nu  va dura o vesnicie in aceleasi conditii. La final va spun ca Android-ul are o cota de piata de 69% in Europa, in timp ce iOS-ul are o cota de piata de doar 20%.

  • Niceman

    Cred ca o sa cam scadă începând cu IOS7 e al 2lea beta care il scot si pun ios 6.1.4

  • Daniel

    @Niceman: iOS 7 este Beta și este destinat programatorilor și dezvoltatorilor. Nu comparara iOS 6 cu iOS 7 pentru că nu pot fi comparate din punctul de vedere exprimat mai sus.

  • Raadu

    @Niceman, @Daniel are mare dreptate eu mi-am pus ios7 beta1 si a fost acceptabil pot primul beta iar la al 2 le-a beta deja începe sa îmi placa si pana la lansarea finala mai e deci o sa fie ceva frumos 😉