Prima Pagina Apple Steve Wozniak sustine ca primul Macintosh a fost un produs “slab”

Steve Wozniak sustine ca primul Macintosh a fost un produs “slab”

  Intr-un interviu acordat recent unei publicatii americane, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a afirmat ca primul Macintosh produs de catre compania din Cupertino a fost un produs slab. Comparandu-ul cu Lisa, Wozniak sustine ca Macintosh-ul trebuia sa fie un produs care nu avea intreaga experienta centrata in jurul mouse-ului si ca erau necesari 5 ani de dezvoltare inainte ca el sa ajunga pe piata. Problemele au inceput cand Steve Jobs s-a alaturat proiectului, dupa cateva discutii in contradictoriu cu CEO-ul John Sculley, iar rezultatul final nu a fost pe placul lui Wozniak.

The Macintosh should’ve been a whole different product, not a mouse-driven GUI machine like it was, and the Lisa, he should’ve just waited five years, and then it would’ve been ready. Steve really took over the [Macintosh] project when I had a plane crash and wasn’t there,” he said saying it was his opinion that Jobs wanted the Macintosh to “compete with the Lisa group that had kicked him out. what he did was he made a really weak, lousy computer, to tell you truth, in the Macintosh, and still at a fairly high price. He made it by cutting the RAM down, by forcing you to swap disks here and there. It was a lousy product.

  Preluand proiectul Macintosh dupa ce Wozniak a fost implicat intr-un accident aviatic, Jobs dorea sa aduca pe piata un produs ieftin, iar pentru a isi satisface dorinta a redus RAM-ul Mac-ului, lucru care in final a afectat serios experienta de utilizare si l-a determinat pe Wozniak sa-l declare un produs prost. Macintosh-ul a fost un esec, insa dupa plecarea lui Steve Jobs de la compania Apple, John Sculler a reusit sa readuca in atentia lumii intregi produsele companiei Apple, el facandu-le din nou populare.

  In ultima vreme Wozniak a criticat compania Apple si pe regretatul Steve Jobs cu orice ocazie, lucru pe care in trecut nu-l facea chiar atat de des.

 • Mariusr22

  E un ranchiunos care nu mai are cu cine sa discute in contradictoriu acum ca Steve Jobs s-a dus. Observa ca nu-l mai baga nimeni de la Apple in seama si isi da cu parerea in presa de scandal.

 • claudiu91

  E un ratat care nici acum nu si-a acceptat soarta… Probabil si acum regreta cel putin de 24 de ori pe zi ca si-a vandut actiunile Apple cu cativa dolari.

 • Limit

  Da aveti dreptate,Steve Wozniak e un mare ratat,in schimb ebine ca inteligenta si relizarile voastre sunt cu mult mai mari ca ale acestui om.Un om de nimic cu realizari de nimic,ce mare lucru a realizat,compania apple,partz,mare lucru….
  Daca era un ranchiunos si un rautacios ar fi spus ca produsul ala era unul superior fata de ceea ce scoate apple,raportat la vremea si tehnologia respectivaar fi dat cu noroi in zilele noastre,nu si-ar turna singur tarana in cap afirmand ca produsele sale erau slabe,dar ma rog,un ratat cum spuneti voi….

 • negru

  imi place ca voi care va credeti fanboy habar nu aveti cine e acest om si ce a realizat acest om
  credeti ca daca ati cumparat un iphone/ipad… si intrati o data pe zi pe acest saite, gata, puteti sa dati cu parerea despre orice si oricine!

  claudiu91@ daca acest “ratat” nu ar fii fost probabil apple nu ar fi existat! inainte sa comntez asigurate ca esti in postura de a face un om rata pentru ca sunt ferm convins ca nu stii cine este Steve Wozniak si ce a realizat

 • damian

  @negru dar tu stii ? =))))) aolo..Steve Wozniak este un ratat, intr-adevar..nu mai are nimic de aface cu Apple si chiar daca a ajutat la inceput acum se pare ca e mai retardat ca niciodata cu astfel de afirmatii complet ridicole..

 • ionut

  se trezesc toti neica-nimeni sa comenteze despre un om despre care nici nu stiu nimic..marius, claudiu si damian, ce anume ati realizat voi de sunteti in masura sa catalogati? sa stii ca am cautat pe google dar nimic, nimic despre voi, nici macar pe vax populi TV.. daca steve are actiuni intr-o parte sau alta fiti siguri ca nu va instiinteaza pe voi prin mail…lasati internetul, puneti mana si cititi cate ceva, o sa va ajute pe viitor 😉