Iata cat ar putea costa Mac Pro 2013

  Mac Pro 2013 a fost prezentat in cadrul WWDC 2013 de catre compania Apple, produsul avand un design unic, hardware foarte potent si o data de lansare necunoscuta inca publicului larg. Avand in vedere numeroasele schimbari pe care Apple le-a pregatit pentru produsul sau, multi se intreaba cat anume ar putea ajunge sa coste Mac Pro 2013 cand va fi lansat oficial pe piata. Ei bine, cei de la cNET au facut cateva calcule impreuna cu cei de la IHS iSuppli si au ajuns la un posibil pret de vanzare de 4800$, mult mai mare decat cel listat in momentul de fata in Apple Online Store.

Based on some rough estimates of comparable hardware, components, and labor, just the raw cost of the machine could total $2,800, the firm said. That’s $300 more than the price Apple sells its existing, entry-level model for. Ramp it up with a higher-end processor, more SSD storage and RAM, and that could climb to $4,755. None of this, by the way, is taking into account the extra cost that goes on top, where Apple makes any profit.

  Acest pret de pornire mare este bazat, desigur, pe presupuneri, deoarece Apple nu a oferit detalii in legatura cu procesorul, chip-urile grafice si flash storage-ul, acestea fiind cele mai scumpe componente din intregul calculator. Noule procesoare Intel Xeon X5 si placile grafice AMD FirePro sunt foaret scumpe, iar flash storage-ul a avut intotdeauna preturi de vanzare mari, insa e greu de crezut ca Apple va creste foarte mult pretul de baza al Mac Pro. Ca sa fiu sincer, ma astept ca noul Mac sa aiba un pret de pornire de maxim 3000$, pentru versiunea de baza, cu 500$ mai mult decat cel actual.