Prima Pagina Apple Telefoanele Samsung beneficiaza de cele mai mari subventii din partea operatorilor de...

Telefoanele Samsung beneficiaza de cele mai mari subventii din partea operatorilor de telefonie mobila

  Desi timp de ani de zile compania Apple a fost blamata pentru modul in care ii forteaza pe operatorii de telefonie mobila sa acorde subventii mari terminalelor iPhone, un studiu recent demonstreaza faptul ca Samsung si HTC obtin reduceri mult mai bune pentru propriile terminale. Nivelul de subventie acordat terminalelor Samsung este de 84% din pretul de baza al terminalului, in cazul HTC vorbim despre o subventie de 80%, iar in cazul terminalelor iPhone vorbim despre o subventie de 74%.

ABI Research reports that the average US implied subsidy for Samsung devices is 84% as compared to Apple 74% and HTC 80%, although absolute value of subsidy is $110 higher for the average Apple product. OEMs and their carrier partners increasingly have to continue to employ highly tactical methods to make sure that their devices are subsidized to a competitive price point in order to help prevent consumers acting to avoid their product on price point alone.

  Practic Samsung ofera preturi mult mai competitive decat concurentii sai si asta in baza faptului ca are un portofoliu atat de mare de produse si controleaza o portiune atat de mare din piata globala de telefoane mobile. Chiar daca statistica este baza pe informatii obtinute de la operatorii de telefonie mobila din SUA, vorbim despre una dintre cele mai importante piete de pe glob, o piata in care cei de la Apple sunt lideri, cand vine vorba despre vanzarile generate de fiecare producator in parte.

The smartphone market in particular is entering a new phase focusing on execution and price, rather than innovation and value. Samsung’s scale and supply chain excellence is allowing it to put its competitors under increasing price pressure and win market share. This is a major concern for the rest of the market, especially for smaller, less efficient vendors, as margins will be squeezed and overall market value reduced.

  Ceea ce se intampla in SUA poate fi extrem de usor observat si in Romania, preturile terminalelor Samsung vandute in tara noastra fiind in destule cazuri mai mici decat preturile terminalelor iPhone, subventia fiind desigur mai mare.

 • Lucian 4.2

  In graficul din articol subventia are valoarea 400 pentru Samsung si 510 pentru Apple. Deci este mai mare subventia la Apple, nu-i asa? Chiar daca primeste cea mai mica subventie, Samsung ajunge la 84% pret subventionat pentru ca isi vinde produsele ieftin. Cred ca articolul ar trebui revizuit pentru ca analiza este gresita.

 • Iti dai seama, or fi prosti rau aia de la ABI.

 • Lucian 4.2

  Undercover, ai citit articolul? Cei de la ABI spun ca cu toate ca subventia reprezinta 84 proc din pretul unui Samsung si 74 proc din pretul unui Apple, valoarea neta a subventiei produselor Apple este mai mare cu 110 dol in cazul Apple comparativ cu Samsung. Adica Apple este subventionat cu 510 dol iar Samsung cu 400 dol. Citeste textul in engleza, nu cel in romana.
  Ti se pare ca in postul anterior am zis altceva?

 • viorel

  Subventia telefoanelor este recuperata de operatorii de telefonie mobila cu varf . Daca dispui de cache este mai convenabil sa cumperi telefonul fara nici un abonament oribil.
  Va spun aceasta din experienta mea cu orange.

 • @Lucian 4.2: Un iPhone, cel mai ieftin model de baza, costa 650$, se vinde cu 199 la abonament, reducere de 440$. In cazul Samsung reducerea e mai mare, pretul de baza fiind mai mare. Procentul de reducere e mai mare la Samsung, conform calculelor ABI, daca era mai mare la iPhone spuneau asa, nu invers.

 • Lucian 4.2

  Corect. Si ca sa fie pe intelesul tuturor :
  Samsung : subventie 400$ reprezinta 84% din pretul deviceului. Valoarea “la liber” este 476,2$.
  Apple : subventie 510$ reprezinta 74% din pretul deviceului. Valoarea “la liber” este 689,2$.

  Valorile “la liber” rezulta din calcul iar ABI le prezinta grafic (adaugati “Subsidy” la “Price after subsidy”).

  Atentie, 476,2$ respectiv 689,2$ sunt valorile medii ale tuturor produselor smartphone din portofoliul celor doua companii. Din text totusi nu rezulta daca valorile medii sunt pe unitati efectiv vandute sau media este aplicata la ceea ce magazinele au expus.