Apple incheie un parteneriat cu TSMC pentru fabricarea de chip-uri din seria A, se distanteaza de Samsung

  Saptamana aceasta v-am spus ca Apple si TSMC au incheiat un parteneriat prin care incepand cu anul 2014 taiwanezii ar urma sa produca chip-urile implementate de catre Apple in iDevice-uri. Incepand cu chip-ul A8, TSMC ar urma sa produca o parte dintre aceste componente pentru Apple, parteneriatul permitandu-le celor din Cupertino sa se distanteze de coreenii de la Samsung. In ciuda semnarii acestui acord, Samsung va ramane si anul viitor principalul furnizor de chip-uri pentru iDevice-uri, urmand ca din 2015 TSMC sa isi asume un rol mult mai important in fabricarea acestor componente.

This month, after years of technical delays, Apple finally signed a deal with Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. 2330.TW +6.22% to make some of the chips starting in 2014, according to a TSMC executive. The process had been beset by glitches preventing the chips from meeting Apple’s speed and power standards, TSMC officials said. Despite the deal, Samsung will remain the primary supplier through next year, one of these executives said.

  In baza parteneriatului, cei de la TSMC ar urma sa fabrice o parte dintre chip-urile A8 care ar urma sa ajunga in viitoarele iDevice-uri, ele putand fi produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, insa in viitor am putea vedea inclusiv procesoare quad-core produse in Taiwan. Apple a incercat timp de cativa ani de zile sa incheie un contract cu TSMC, insa incapacitatea taiwanezilor de a produce indeajuns de multe chip-uri fara probleme a impiedicat finalizarea parteneriatului. Ca sa fiu sincer, cred ca aceasta schimbare de parteneri trebuia sa aiba loc acum multi ani si in final noi nu vom avea de suferit de pe urma ei.