Prima Pagina A8 Apple incheie un parteneriat cu TSMC pentru fabricarea de chip-uri din seria...

Apple incheie un parteneriat cu TSMC pentru fabricarea de chip-uri din seria A, se distanteaza de Samsung

  Saptamana aceasta v-am spus ca Apple si TSMC au incheiat un parteneriat prin care incepand cu anul 2014 taiwanezii ar urma sa produca chip-urile implementate de catre Apple in iDevice-uri. Incepand cu chip-ul A8, TSMC ar urma sa produca o parte dintre aceste componente pentru Apple, parteneriatul permitandu-le celor din Cupertino sa se distanteze de coreenii de la Samsung. In ciuda semnarii acestui acord, Samsung va ramane si anul viitor principalul furnizor de chip-uri pentru iDevice-uri, urmand ca din 2015 TSMC sa isi asume un rol mult mai important in fabricarea acestor componente.

This month, after years of technical delays, Apple finally signed a deal with Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. 2330.TW +6.22% to make some of the chips starting in 2014, according to a TSMC executive. The process had been beset by glitches preventing the chips from meeting Apple’s speed and power standards, TSMC officials said.¬†Despite the deal, Samsung will remain the primary supplier through next year, one of these executives said.

  In baza parteneriatului, cei de la TSMC ar urma sa fabrice o parte dintre chip-urile A8 care ar urma sa ajunga in viitoarele iDevice-uri, ele putand fi produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, insa in viitor am putea vedea inclusiv procesoare quad-core produse in Taiwan. Apple a incercat timp de cativa ani de zile sa incheie un contract cu TSMC, insa incapacitatea taiwanezilor de a produce indeajuns de multe chip-uri fara probleme a impiedicat finalizarea parteneriatului. Ca sa fiu sincer, cred ca aceasta schimbare de parteneri trebuia sa aiba loc acum multi ani si in final noi nu vom avea de suferit de pe urma ei.

 • Lucian 4.2

  Samsung este principalul producator pentru Apple la componentele critice din idevice-uri. Adica procesoare, memorii flash si ecrane. Apple si-a dat seama de pozitia vulnerabila in care se gaseste in raport cu Samsung si incearca sa-si asigure o solutie de back-up. Are back-up pentru memorii si ecrane (mai putin pentru retina). Acum incearca si pentru procesoare ceea ce este foarte OK.
  Nu cred ca in urmatorii ani Samsung nu va mai face parte din supply-chain pentru ca nu are cine sa-i ia locul. In schimb prin aceste masuri, in cazul in care Samsung nu mai vrea sa produca pentru Apple, Apple isi va acoperi rapid o parte din necesar cu altii.

 • Auzi luciane, cine te plateste pe tine, ca apari doar la articolele despre Samsung si vorbesti doar despre ei, sau eventual Android.

 • Lucian 4.2

  Cine ma plateste : nu ma plateste nimeni. Eu nici macar nu am Samsung (decat un cuptor cu microunde care s-a stricat). Nu stiu daca atunci cand postez tu vezi de pe ce device o fac. Ai vedea ca apare si Windows si Android si iOS. Nu am nici o legatura de servici cu domeniu asta, ai adresa mea de mail, daca pastrezi confidentialitatea pot sa-ti trimit si poze cu mine, si CV-ul si … Nu am nimic de ascuns.
  Referitor la comentariile mele : ce vrei sa zic de iOS? Sau de produsele Apple? Pot zice ceea ce stiu toti de pe aici : sunt foarte OK. Ma rog, nu cred ca s-a inventat produsul perfect. Si ce pot sa zic de Samsung sau Android? Pot zice ceea ce cititorii tai nu stiu. Sau stiu gresit. Nu vad nimic rau in asta.

 • Mihai

  Daca vor face procesoare quad, atunci merita.

 • Cosmin Tudose

  Eu nu inteleg de ce Apple nu se gandeste serios sa-si construiasca propria fabrica de chip-uri…Pe termen lung ar avea mult de castigat, dar mai ales noi, utilizatorii finali (pret mai mic + integrare mai buna)

 • Pingback: Apple ar fi cumparat o parte dintr-o fabrica taiwaneza, intentioneaza sa isi produca propriile chip-uri | iDevice.ro()

 • Pingback: iPhone 7 va avea un chip A9 fabricat de catre Samsung in baza unui nou acord incheiat cu Apple | iDevice.ro()