iPhone 5S va fi disponibil in cantitati limitate la lansare din cauza problemelor cu fabricarea cititorului de amprente

  Implementarea unui cititor de amprente in iPhone 5S a fost unul dintre constantele zvonuri legate de viitorul terminal, insa deocamdata nu am vazut componenta care ar urma sa faca parte din dispozitiv. Chiar si asa, implementarea sa inca este prezentata ca fiind un lucru sigur, dar din pacate se pate ca ea ar urma sa afecteze si disponibilitatea initiala a terminalului. O publicatie asiatica sustine ca yield rate-ul mic pentru fabricarea cititorului de amprente va avea drept efect un numar limitat de terminale iPhone 5S disponibile in ziua lansarii, lucru care era oricum de asteptat. Separat de cititorul de amprente, se pare ca exista probleme si cu implementarea unor drivere necesare chip-urilor care furnizeaza curent ecranului LCD.

Poor yields of fingerprint-recognition chips and LCD driver ICs will likely force Apple to reduce first-quarter shipments of the rumored iPhone 5S, which is slated for launch in September 2013, according to industry sources. Volume production of fingerprint-recognition and LCD driver chips for the iPhone 5S should have started at the end of June or early in July, but issues related to yield rates will delay commercial production of the two chips to the end of July, therefore affecting the initial supply of the iPhone 5S, the sources explained.

  Desi partenerii Apple ar fi trebuit sa inceapa productia acestor componente inca de luna trecuta, se pare ca vor da startul acestui proces abia la sfarsitul acestei luni, rezultatul fiind un numar redus de terminale iPhone 5S in ziua lansarii. Cititorul de amprente din iPhone 5S ar fi fost conceput de catre compania AuthenTec, achizitionata de catre Apple anul trecut, si problemele in procesul de productie ar avea la baza design-ul chip-ului. Indiferent ce probleme ar avea Apple, este clar ca ele vor fi depasite si iPhone 5S va fi lansat la timp, in cantitati limitate, asa cum ne-a obisnuit Apple in fiecare an.

The fingerprint recognition chip is designed by AhthenTec, of which Apple acquired for US$356 million in July 2012. Issues related to the original design of the chip reportedly caused the lower yield rates, claimed the sources, adding that Apple outsources the production of the fingerprint recognition chips to Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) and the packaging of the chips to Xintec.

6 COMENTARII

  1. Exacta asta lipsea la iphone , cititor de amprente . Deja îmi imaginez cocalarii cum își deblochează iphone-le cu degetele pline de maioneză de la shaorme . 😀

  2. @Burlacu : Marita-te… si a fi cocalar este o cultura, una urata dupa cum se vede in marea masa de oameni dar este o cultura, asa ca mai lasa tu aprecierile astea de sus, din inaltele sfere spirituale si culturale prin care te invarti, si think free 😀 (am zis sa bag si putina engleza ca poate nu ajunge mesajul la tine altfel). Da-ia nu mai poate Apple, ca ii cumpara telefoanele un cocalar, un chinez (astia sunt mai urati comportamental de 5 ori decat cocalarii si crezi “baiat` mare” , mananca sobolani nu shaorma 🙂 ).
    P.s.: Patapievici are Samsung =))