Un zero day exploit pentru iOS ar fi fost vandut cu 500.000$

  Daca urmariti de cativa ani fenomenul jailbreaking-ului, atunci probabil stiti ca vulnerabilitatile descoperite pentru iOS se vand pentru sume exorbitante. Cei de la New York Times confirma ceea ce stiam doar ca si zvon, deoarece o companie specializata in vanzarea acestor vulnerabilitati ar fi cumparat un zero day exploit pentru iOS(care ofera acces total la sistem) pentru suma de 500.000 de dolari. La nivel global exista multe companii de acest gen, care cumpara exploit-uri pentru diverse sisteme de operare si le vand mai apoi guvernelor multor tari, acestea fiind interesate sa obtina asemenea exploit-uri pentru a le utiliza in scopul culegerii de informatii.

Apple still has no such program, but its vulnerabilities are some of the most coveted. In one case, a zero-day exploit in Apple’s iOS operating system sold for $500,000, according to two people briefed on the sale.

  Hackerii dezvoltatori de solutii de jailbreak au avut de destule ori discutii in contradictoriu in legatura cu oportunitatea vanzarii vulnerabilitatilor pentru iOS, insa deocamdata se pare ca unele sunt pastrate si pentru posesorii de iDevice-uri, insa sunt sigur ca destule au fost vandute pe bani grei catre diverse companii.