In viitor ne-am putea incarca telefoanele mobile folosind urina (Video)

[youtube]http://youtu.be/4LTprRQTKAw[/youtube]

  O echipa de cercetatori ai unei universitati din Bristol a descoperit un lucru interesant, mai exact ei au reusit sa incarce telefoane mobile folosind … urina. Marea descoperire este de fapt un nou tip de celula microbiana care transforma materia organica in energie electrica si poate incarca aproape orice. Aceste celule energetice contin nou tip de bacterie special crescuta de catre cercetatori, ea consumand materia organica si producand electroni, totul ca parte a unui proces natural, iar acei electroni sunt stocati in noua celula microbiana.

A group of researchers from the University of the West of England have invented a method of charging mobile phones using urine. Key to the breakthrough is the creation of a new microbial fuel cell (MFC) that turns organic matter – in the case, urine – into electricity. The MFCs are full of specially-grown bacteria that break down the chemicals in urine as part of their normal metabolic process. The bacteria produce electrons as they consume the matter and it this natural process that creates a small electrical charge to be stored in the MFC.

  Celula este la randul sau stocata intr-un dispozitiv de marimea unei baterii de masina, ea costa numai o lira sterlina, insa are indeajuns de multa energie doar pentru a ne permite sa efectuam un apel telefonic. In viitor dispozitivele care le in magazineaza ar urma sa fie mai mici, iar instalarea lor in bai publice sau personale ar putea ajuta la incarcarea rapida a oricarui tip de dispozitive mobile, insa numai cele mici ar putea functiona pentru perioade mai lungi de timp in baza energiei stocate in celulele de microbiene.