In 2017 1.5 miliarde de smartphone-uri ar putea fi vandute in lumea intreaga

  Anul trecut cateva sute de milioane de smarptohne-uri au fost vandute in lumea intreaga, anul acesta se preconizeaza ca 900 de milioane de unitati ar urma sa plece spre consumatori, insa in 2017 cifra ar putea creste pana la 1.5 miliarde. Datele vin de la ISH iSuppli, o companie specializata pe analizarea pietei terminalelor mobile, ea facand o predictie in baza trendului de acum, dar si a modului in care a evoluat piata in ultimii ani. Practic in 2017 ar urma sa se vanda anual cate un smartphone pentru fiecare a 6-a persoana de pe glob, iar in total pana atunci am putea ajunge la 4 – 5 miliarde de smartphone-uri vandute.

The possible slowing growth of the iPhone and the rapid pace of competitive smartphones releases speak to the ferocious nature of the handset business, especially now as the market continues to pivot from a market dominated by lower-end handsets known as feature phones to one that is increasingly smartphone-centric.

  La aceasta ecuatie Apple ar urma sa contribuie cu 150 de milioane de smartphone-uri in cursul acestui an, cu doar 16 milioane mai multe decat anul trecut, deci vorbim despre o crestere de doar 12%. Apple incepe sa stagneze intr-o piata saturata de terminale mobile si tablete, acest lucru fiind normal, avand in vedere ca economia mondiala nu este pe un trend ascendent, iar preferintele consumatorilor s-au schimbat, majoritatea orientandu-se catre terminalele ieftine si nu spre cele high-end.

1 COMENTARIU

  1. la noi sigur va avea toata lumea un smartphone pentru ca noi vom avea cele mai mari salarii dupa glob, asta daca va mai exista rromania ca tara pana in 2017 sau 2020.