Prima Pagina Noutati Cartelele SIM contin o vulnerabilitate care le permite hackerilor sa asculte convorbiri...

Cartelele SIM contin o vulnerabilitate care le permite hackerilor sa asculte convorbiri telefonice si nu numai

  Cartelele SIM sunt utilizate in toate telefoanele mobile de pe glob, insa o noua vulnerabilitate descoperita pentru ele ar permite hackerilor sa asculte convorbiri telefonice si nu numai. Vulnerabilitatea le permite hackerilor sa obtina cheia digitala a cartelelor SIM si sa o modifice, acest lucru dandu-le posibilitatea de a isi asuma identitatea unui utilizator, de a efectua plati mobile, de a ii asculta convorbirile telefonice, de a trimite mesaje SMS cu script-uri pentru exploatarea telefoanelor mobile, sau website-uri de tip phishing.

A German mobile security expert says he has found a flaw in the encryption technology used in some SIM cards, the chips in handsets, that could enable cyber criminals to take control of a person’s phone. Karsten Nohl, founder of Security Research Labs in Berlin, said the encryption hole allowed outsiders to obtain a SIM card’s digital key, a 56-digit sequence that opens the chip up to modification. With that key in hand, Mr. Nohl said, he was able to send a virus to the SIM card through a text message, which let him eavesdrop on a caller, make purchases through mobile payment systems and even impersonate the phone’s owner.

  Vulnerabilitatea descoperita de un german ar afecta pana la 750 de milioane de telefoane mobile, ea permitandu-i chiar sa instaleze software independent de vointa utilizatorului. Din pacate aceasta metoda de exploatare a telefoanelor mobile poate si va fi utilizata pentru a ataca utilizatori din diverse zone de pe glob, iar partea cea mai proasta este ca majoritatea nu-si vor da seama ca terminalele lor sunt exploatate. Singura metoda de rezolvare a problemei este schimbarea cartelelor SIM, insa acest lucru presupune o vizita a unui utilizator intr-un magazin al operatorului de telefonie mobila care ar trebui sa aiba o cartela sigura.

 • Alex D,

  cartelele contine?

 • Julius

  Exista si cartele sigure?

 • Gerry Grigore

  Zaone, offtopic: din sursele tale de informatie, cand va apare in Apple Store OS X 10.9 Mavericks (estimativ) ?

 • @Gerry Grigore: Toamna, probabil tot prin septembrie, ca si iOS 7. Au lansat versiunile beta pentru OS X 10.9 si iOS 7 in acelasi timp.

 • Chatagra

  @zaone vulnerabilitatea respectiva afecteaza cartela sim si nu telefonul (in articol ai scris ca afecteaza 750 de milioane de telefoane cand e vorba de 750 mil cartele) … Si din cate am citit se refera la sim de generatie mai veche (peste 3 ani vechime)..

 • @Chatagra: Iti dai seama ca acele cartele SIM stau in navete zburatoare. De aia e si cifra de 750 de milioane, ca sunt multi cu cartele vechi.

 • Dan

  Eu am o cartela sim la ea am un cont online din care pot vedea orice convorbire apel si pot face deviere de apel vad creditul vad orice inca pot modifica si nr sa sun cu ce nr vreau.. Asa ca nu stiu cum ar putea afecta un hacker cartela mea si oricum am gratis peste toata europa fix , mobil…

 • George

  Cum poti modifica tu nr tau?