Apple concepe un sistem dual senzor menit sa imbunatateasca radical calitatea pozelor inregistrate cu iDevice-uri

  De cativa ani de zile Apple si mai toti producatorii de terminale mobile incearca sa implementeze in smartphone-uri si tablete senzori de imagine care au calitate cat mai buna, iar cei de la Apple duc lucrurile putin mai departe. Companiei i-a fost inregistrat recent un brevet de inventie care descrie o modalitate noua de a inregistra poze folosind doi senzori de imagine. Practic Apple se gandeste ca ar putea implementa in viitoarele sale produse doi senzor de imagine amplasati unul langa celalalt, fiecare dintre ei preluand imaginile din fata lor, iar un software ar permite combinarea acestor imagini pentru a genera poze cat se poate de clare.

In one embodiment, the system moves data through the ISP pipe processing logic before outputting to a display device. The image undergoes further processing in this step, which in some cases may involve the replacement of image data from one sensor with data from a second sensor, depending on the level of corruption. For example, if a sensor’s image data presents a threshold that indicates a dead, “hot,” “stuck,” or otherwise defective pixel, the system will compensate with data from the second sensor.

  Utilizarea a doi senzori de imagine poate genera si o mult mai simpla corectare a eventualelor defecte ale imaginilor inregistrate de doar un singur senzor, sistemul fiind extrem de complex. Apple spune ca acest sistem poate fi implementat atat in iPhone/iPod Touch-uri, tablete iPad sau chiar Mac-uri, toate aceste dispozitive fiind capabile sa inregistreze imagini. iDevice-urile sunt in topul celor mai utilizate terminale mobile pentru a inregistra poze, interesul celor de la Apple pentru imbunatatirea acestei functionalitati este normal, iar iPhone 5S ar urma sa fie lansat cu o camera noua, superioara celei din iPhone 5.