Prima Pagina AirPlay Google ChromeCast vs Apple AirPlay (Video)

Google ChromeCast vs Apple AirPlay (Video)

[youtube]http://youtu.be/CTKzs6ALL9I[/youtube]

  Ieri cei de la Google au lansat ChromeCast, un dispozitiv HDMI care permite utilizatorilor sa afiseze pe televizoare continut multimedia disponibil pe propriile terminale mobile, totul fara a folosi altceva decat o retea WiFi. Din pacate sistemul este limitat si functioneaza doar cu anumite aplicatii, insa printr-un SDK functionalitatea sa va fi extinsa, cel putin intr-o anumita masura. Pentru a ne demonstra beneficiile si lipsurile sistemului, cei de la Verge au facut tabelul comparativ de mai jos si observati cu totii ca diferentele sunt mari.

  Lasand la o parte faptul ca prin aplicatii vom putea transmite continut pe TV-uri, dispozitivul nu poate face video mirroring, functioneaza cu ajutorul cloud-ului, insa este compatibil cu multe sisteme de operare si probabil in viitor va fi imbunatatit. Google ChromeCast ar fi putut fi o solutie perfecta pentru transmiterea rapida de continut catre televizoare, dar nu este asa.

 • Nebunyky

  zic ca are un plus google, nu stie cateva aplicatii dar stie youtube si netfix, iar la platforme bate apple
  bravo google

 • ionica

  E bun Google ma, cumparati-va!

 • Florin Matei

  Am mai spus pe aici de careva ori: raspberry Pi. E un mini computer ce costa sub 200 lei, se pune XBMC si avemi un mediacenter complet, ios remote, air play, etc. sunt sigur ca in curand va merge si chrome cast.

 • Julius

  Am un apple tv 2 jailbroken cu xbmc pe el ,am o gramada de programe

 • ramires

  Florin Matei,
  Ai air play dar se aude ca un j3g. Rpi e chiar slabut, nu inteleg fascinatia multora. Mai bine-ti cumperi un 3gs cu touchu spart.

 • Marecl

  Stai sa vedem… Chromecast – $35, Apple TV – $99… Apple TV e de aproape 3 ori mai scump. Mai mult, Google deja a lansat SDK-up pentru Chromecast, asa ca il vom vedea integrat in aplicatii destul de curant. Daca VLC primeste suport pentru Chromecast, atunci chiar merita achizitionat…

 • Adri

  Hmm,stai sa vedem…descarci filme pe pc,ca apoi sa le vezi pe tableta sau tel?nu-i mai simplu sa le vezi streaming direct de pe net?pe tel sau tableta,calitate hd si subtitrate,inclusiv toate serialele posibile,noi sau vechi,iar daca vrei ecran si mai mare ,adica tv,sa le retransmiti prin airplay ,(daca ai un apple tv),putand astfel sa inchizi tableta,tel,si sa faci altceva cu ele datorita multitaskingului?In felul asta nu mai ai nevoie nici de spatiu pe hard pt filme;ca sa nu mai zic ca sunt cateva aplicatii care-ti permit sa descarci direct pe tableta ,tel, filmele de pe site-urile respective ,chiar daca nu au buton de download,asta daca vrei sa le vezi mai tarziu in caz ca esti undeva fara net