Google lanseaza ChromeCast – un stick HDMI care permite afisarea de continut multimedia pe televizoare (Video)

[youtube]http://youtu.be/cKG5HDyTW8o[/youtube]

  Impreuna cu Nexus 7 si Android 4.3 Jelly Bean, cei de la Google au lansat ChromeCast, un stick HDMI care le permite posesorilor de terminale mobile si laptop-uri sa afiseze pe televizoare continut multimedia folosind un sistem asemanator AirPlay-ului. Spre deosebire de AirPlay, dispozitivul celor de la Google functioneaza prin intermediul WiFi si este compatibil cu terminalele Android care ruleaza versiunea 4.3, dar si cu laptop/pc-urile care contin un software special. Pentru iOS Google va lansa un SDK special care va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa implementeze suport pentru ChromeCast, asa ca noi nu vom fi uitati.

With Chromecast, you can easily enjoy your favorite online entertainment on your HDTV—movies, TV shows, music, and more from Netflix, YouTube, Google Play, and Chrome. No more huddling around small screens and tiny speakers. Chromecast automatically updates to work with a growing number of apps. Chromecast works with devices you already own, including Android tablets and smartphones, iPhones®, iPads®, Chrome for Mac® and Chrome for Windows®. Browse for what to watch, control playback, and adjust volume using your device. You won’t have to learn anything new.

  In ciuda ideii interesante, ChromeCast functioneaza doar cu Netflix, YouTube, Google Play sau Google Chrome, deci nu veti putea prelua continut de chiar oriunde pentru a il afisa pe televizoarele voastre. Imi place ideea celor de la Google, iar daca ar fi existat posibilitatea de a utiliza ChromeCast in orice conditii fara hack-uri, atunci Google ar fi oferi un dispozitiv extrem de popular. Google ChromeCast este disponibil la pretul de 35$ in magazinul online al companiei.

20 COMENTARII

  1. daca va fi compatibil c toate deviceurile e prea tare…la 35$ ce naiba pretentii sa am.Am apple tv3 si are praful pe el de 2 degete,chiar nu ii gasesc intrebuintare,cu acest device voi renunta la cablu hdmi,eu unul astept de ani de zile acest device,acum sper sa nu aibe lag,sa vedem.

  2. Sufla un pic concurenta in ceafa Apple TV.
    Daca nu deschid sistemul dezvoltatorilor de aplicații , ii cam va lua Chromecast-ul din potențiali noi cumparatori. In plus fata de ce am vazut, eu personal folosesc pe Apple TV foto stream-ul.. Si rar radio.. Deci ?

  3. Uitati ca avem o groaza de site-uri cu streaming filme,seriale hd online traduse care
    se pot transmite prin airplay la apple tv direct la televizor ,deci nu numai continutul foto,video,muzica de pe tel,tableta,sau pc

  4. Din câte am înțeles eu nu e chiar așa de multimedia, deci numai ce trece prin Chrome se poate viziona (site Netflix, YouTube ETC.). Si nu va grabiti sa o luați încă, doar SUA, adică NTSC. No Linux support, by the way.

  5. De ce Google a ales sa ascunda cablul de alimentare in video-ul de prezentare? Jucaria lor nu este atat de simpla si usor de folosit, insa ideea este una excelenta.

  6. Daca Apple nu face ceva wow cu urmatorul Apple TV, vom uita de el in maxim 1 an … Google a atacat puternic Apple TV cu acest Dongle.

  7. @Conytaac te rog sa imi zici si mie o facilitate multimnedia pe care apple tv-ul o face in plus fata de acest stick???Banuiesc ca o sa imi zici air mirroring,pe bune?La ce iti foloseste,e plin de lag,nu poti juca nimic,oricum astept sa imi spui si mie ce facilitate ai gasit tu si eu nu.

  8. Stocul Amazon sa epuizat in numai 5 ore si vorbeste lumea ca s-ar fi vandut deja in jur de 100.000 unitati de la lansare si pana acum.

  9. Normal ca s-au vandut la ce pret are, dar totusi eu zic sa avem putina rabdare cu atv-ul. Deja au aparut cateva posturi tv fara jailbreak si alte modificari. Parerea mea e ca apple prin atv viseaza sa devina cel mai mare distribuitor (cablist). In plus eu il folosesc la vizionarea de filme mkv de 8gb din mac prin airplay (oare cutia celor de la google duce ???) il iau si il duc in camera la bebe si ii pun direct radio ( muzica simfonica – doarme fff bine asa), iar ca “roman” ma uit la trailer-e pe atv iar apoi piratebay :). Sincer nu vad rostul unui jb la atv … Cine se mai uita la filme de pe xbmc in Romania de 400 mb cand toata tara e plina de fibra ???

  10. Nu am sa-ți enumar avantajele Apple TV vs. Chrome”stick” pt ca sunt prea multe, dar îți pot spune ce face receptorul da la Google. De fapt face un singur lucru… Îți pune pe ecranul TV ce vezi tu pe alt device (prin Chrome). Ce sa spun, transforma un tv non smart intrun tv smart, dar la 10% capacitate.

  11. Oricum ramane de vazut cum se descurca in practica…sunt curios daca chiar permite si vizionarea emisiunilor,filmelor online streaming,de pe tableta tel,nu doar a celor inregistrate pe device-uri,si cat de bine le-ar rula in timp ce faci altceva pe multitasking-jocuri,navigare pe net,mailuri…asta deoarece idevice-urile se descurca fara probleme ,putand chiar si cu 3gs sa transmiti prin airplay,asa ca nu pricep atata entuziasm ca in sfarsit si Google a ,,inventat” ceva ce Apple ne ofera de cativa ani,dar atentie va functiona doar cu deviceuri Android 4.3,iar la ios ,si idevice-uri inca nu se stie ce variante,modele si cand va aparea vreo aplicatie pt el

  12. Au spus clar ca vor dezvolta aplicatii pt el. Mai intai se vinde in America, unde oamenii sunt subscriberi la diferiti provideri gen Netflix. Mai intai se adreseaza celor platitori de servicii si apoi noua, care folosim servicilile trackerilor de torrente.
    La pret acela il vad ca pe un mare punch in fata celor de la apple. In plus poti naviga pe internet folosind google chrome, e pus la dispozitia utilizatorilor.

  13. @Adri, e disponibil si pt Ios. Este o diferenta intre Samsung si Google, google ofera produse si servicii pt ambele sisteme de utilizare. Deci Samsung nu e google!!! :))