AT&T, Verizon sau Intel incearca sa ajute Apple sa evite scoaterea din vanzare a unor iDevice-uri

  Acum cateva saptamani v-am spus ca o decizie a ITC ar putea impune o scoatere din vanzare a unor iDevice-uri ale Apple deoarece acestea incalca anumite brevete de inventie ale Samsung. Pentru ca este vorba despre brevete FRAND pe care Samsung nu doreste sa le licentieze la preturi rezonabile, cei de la Apple au incercat sa convinga ITC sa nu scoata terminaleled in vanzare, iar ea are suportul altor mari companii din SUA. Operatorii de telefonie mobila AT&T si Verizon, Intel, un grup care reprezinta Microsoft, Oracle sau Intel, numit BSA, si chiar oficiali ai Departamentului de Justitie sustin gasirea unei solutii alternative la scoaterea din vanzare a terminalelor.

AT&T said the ITC [International Trade Commission] ruling would eliminate a popular low-cost iPhone for AT&T customers and was “inconsistent with the president’s goal of ubiquitous broadband deployment.”” BSA, a trade group representing software makers including Microsoft Corp. and Oracle Corp. and chip maker Intel Corp., said the use of essential industry patents to ban products shouldn’t be allowed except under unusual circumstances.  Intel is scheduled to testify at the Senate hearing and previously filed its concerns with the ITC.

  Separat de aceste entitati, Casa Alba a fost adusa in joc, petitii fiind trimise catre presedintele Obama pentru a-si utiliza dreptul de veto si a interzice aplicarea unei eventuale masuri de scoatere din vanzare a terminalelor. Desigur ca nimeni nu stie in final ce se va intampla, insa Apple are legaturi stranse cu administratia prezidentiala si ar putea cere utilizarea dreptului de veto in acest caz. Daca totusi nimeni nu va reusi sa ajute Apple in vreun fel, atunci la inceputul lunii viitoare mai multe iDevice-uri vor fi scoase din vanzare.

3 COMENTARII

  1. Pai si Apple cerea blocarea vanzarilor unor produse Samsung. E clar ca Samsung nu va renunta la pretentii.
    In plus nu stiu cum e justitia in state, dar e dubios ca Presedintele se poate opune unei decizii a justitiei.