Orange si Vodafone isi vor partaja reteaua in cadrul unui parteneriat pentru extinderea retelei 4G LTE

  Astazi operatorul de telefonie mobila Orange Romania a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, incheierea unui acord privind partajarea infrastructurii de retea cu Vodafone Romania. Acest gen de parteneriate sunt destul de comune in strainatate, iar colaborarea dintre cele doua companii ar trebui sa fie benefica in principal pentru utilizatori, chiar daca ea se limiteaza doar la extinderea acoperirii 4G LTE in Romania. Operatorii isi propun sa acopere toate zonele in care infrastructura 4G LTE nu este disponibila pentru utilizatori, insa aceasta investitie va necesita timp pentru implementare, asa ca roadele acestei colaborari se vor vedea, cel mai probabil, peste un an de zile.

Orange Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea

Bucuresti, 31 iulie 2013. Orange Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea. Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor.

Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national. Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite celor doua parti sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea zonelor “albe” din localitatile rurale. In acelasi timp, utilizatorii celor doua companii se vor putea bucura de implementarea mai rapida a celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata in tara noastra.

Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile.

De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator.

3 COMENTARII

  1. pai normal ca nuh
    ai vazut vreodata o corporatie sa declare c**catu*** per care le fac????
    e un pas inainte dar mai este cale lunga
    degeaba se tot umfla in pene orange cu lte si mega titluri cand in unele zone ( aproape de orasele mari) semnalul este foarte slab , de toata jena
    bine ca tot dau comunicate fiscale si mega castigurile pe care le au dar nu anunta si investitiile (absente) per care le fac