Prima Pagina Apple iPhone 5C ar putea fi primul iPhone ieftin care ar putea genera...

iPhone 5C ar putea fi primul iPhone ieftin care ar putea genera vanzari mai bune decat un model high-end

  iPhone 5C este in momentul de fata doar denumirea daca unui posibil iPhone ieftin pe care compania Apple ar urma sa il lanseze in toamna acestui an, iar analistii americani considera ca el are “puterea” de a genera vanzari mai bune decat iPhone 5S. Cei de la Barron’s cred ca iPhone M, denumirea daca pentru iPhone 5C, ar putea fi primul iPhone ieftin din istoria Apple care ar putea genera vanzari mai mari decat un model high-end, iPhone 5S in acest caz. Conform previziunilor, terminalul ar urma sa reprezinte 3% din vanzarile totale de iPhone-uri pentru trimestrul fiscal in care va fi lansat, acest procent urmand a creste pana la 53% in trimestrul fiscal urmator.

On the latter score, he expects the iPhone M to arrive this fall, and thinks it could take 3% of total iPhone unit sales this fiscal year, before leaping to 53% next year, without necessarily cannibalizing the high end of the line: Our colleague Gareth Jenkins recently documented the maturation of the high- end smartphone market, which is a challenge for Apple. Most of the growth is at low price points, even $100-200.

  Lansare acestui terminal ar putea reduce substantial profitul inregistrat de catre compania Apple cu pana la 23%, comparatia fiind facuta cu iPhone 4 sau iPhone 4S. In momentul de fata marja de profit pentru cele doua terminale este de 55%, insa in cazul iPhone 5C aceasta ar putea scadea pana la doar 32%, deci Apple ar putea castiga mai putini bani, cel putin la o prima vedere. Avand in vedere ca iPhone 5C are sanse foarte mari sa inregistreze vanzari extrem de bune in intreaga lume, iar diferenta in ceea ce priveste marja de profit ar urma sa nu conteze absolut deloc deoarece vanzarile ar fi mult mai mari.

 • ionatan

  la 5S, s-ul vine de la speed ca si in cazul 3gs, 4s. dar 5C ce ar trebui sa insemne? Crap??

 • Relu

  sa nu uitam de veniturile pe care le vor genera prin vanzarea de aplicatii prin App Store..

 • Relu

  sa nu uitam si de profitul pe care l-ar obtine din vanzarea aplicatiilor prin App Store..

 • M1ky007

  @Ionatan: Colors sau Cheap

 • red

  Banuiesc ca e logic lucrul asta,nu?Fiind primul iphone ieftin,normal ca va fi si primul:)

 • Hanes

  C de la Cheap ar trebui

 • Delirium

  C nu este linga t pe tastatura “daca” sau “data” nu prea ai coerenta.

 • Ionel CRACIUNEL

  @red : si daca nu depaseste modelul asta vanzarile 5s si depaseste la vanzari, sper exemplu, modelul 7c pe iphone 7s, atunci nu o sa mai fie 5c-ul primul, nu? e nevoie de un desen? logica tine de cine o emite, iar tu ai emis… banuieli.

 • djcata

  teoretic ar trebui sa se vanda mult mai bine 5C , cum teoretic ipad mini ar trebui sa ia o portie mare din piata ipad