Prima Pagina Apple iPhone 5C poate ajuta Apple sa recucereasca China

iPhone 5C poate ajuta Apple sa recucereasca China

  In ultimele trimestre fiscale veniturile generate de catre China pentru Apple au scazut semnificativ si compania are nevoie de produse noi care sa starneasca interesul chinezilor, iar iPhone 5C este exact ceea ce ii trebuie. Un studiu facut recent in China in randul posesorilor de telefoane mobile denota faptul ca Apple si-ar putea creste cu pana la 13 procente cota de piata detinuta in tara, totul numai cu ajutorul unui iPhone 5C. Aproape un sfert dintre participanti si-au manifestat interesul de a achizitiona un iPhone al companiei Apple, iar rata de upgrade in randul posesorilor de terminale iPhone este mai mare decat in alti ani.

The bottom line, according to Huberty: The new iPhone 5C could boost Apple’s market share in China by 13.3 points (and reduce Samsung’s by 6.7 points). A carrier deal with China Mobile (CHL) could raise Apple’s share by another 6 points (and lower Samsung’s by 4.6 points). If both things happen, Apple could find itself, once again, the No. 1 vendor the world’s largest smartphone phone market.

  Desigur ca toata aceasta crestere are la baza faptul ca Apple va comercializa terminalul la preturi mici, lucru care deocamdata nu pare chiar atat de posibil, atat cei de la Foxconn, cat si diversei analisti afirmand acest lucru.

  • sori

    In fiecare an ne spui ca 70-80-90 % dintre oameni doresc sa achizitioneze un iPhone. Cu toate astea cota de piata a iPhone, scade an de an , a ajuns la 14% . Chiar crezi in studiile astea ?

  • Oha

    @sori, e corect pentru ca piata smartphone-urilor este in continua expansiune, iar apple nu prea mai are loc la masa. Desi vinde mai mult, totusi cota de piata le scade pentru ca noii clienti care renunta la telefoanele cu butoane, cumpara android. Mie mi se pare o miscare foarte buna cu 5C-ul. Daca nu se duc si spre alte segmente de piata, ii inghite concurenta. Oricat si-ar dori lumea telefoane premium, exista o limita pe care apple sigur o stie. Odata atinsa aceasta limita, apple ar urma sa traiasca doar din upgrade-uri pentru ca nu se apuca nimeni sa isi ia 5 iphone-uri oricati bani ar avea.
    Parerea mea e ca trebuia sa faca miscarea asta acum vreun an sau chiar doi.