iPhone 5S si iPhone 5C – lansarea din Romania

  Increzator in faptul ca pe data de 20 septembrie iPhone 5S si iPhone 5C urmeaza sa fie lansate in SUA, si alte tari de pe glob, fac acum o mica prezicere in ceea ce priveste lansarea din Romania. Avand in vedere ca vorbim despre date incerte, ar trebui sa le priviti ca atare si sa va ganditi ca exista sanse de 50% ca tot ceea ce voi detalia eu sa se intample. Anul trecut iPhone 5 a fost lansat pe 21 septembrie in SUA si din cauza cererii foarte mari + a stocului limitat, terminalul a fost lansat pe data de 2 noiembrie in Romania si alte tari de pe glob.

  Avand in vedere ca anul acesta se preconizeaza ca va fi cerere si mai mare si stoc mai limitat pentru iPhone 5S si iPhone 5C, nu pot decat sa cred ca lansarea ar putea avea loc in jurul aceleiasi date. Uitandu-ma in calendar, consider ca in Romania iPhone 5S, si probabil iPhone 5C, ar putea ajunge la operatorii de telefonie mobila abia pe 1 sau 8 noiembrie, o lansare avansata putand fi posibila, dar eu spun ca este improbabila, avand in vedere cererea de care va avea Apple parte pentru noile sale dispozitive.

  Am vorbit despre lansarea oficiala, dar ce se intampla cu cea neoficiala? Ei bine, neoficial primele terminale iPhone 5S si iPhone 5C vor ajunge la bisnitari in saptamana anterioara lansarii din strainatate, insa in magazinele online terminalele ar putea ajunge la maxim 2 saptamani distanta, zic eu. Preturile vor fi mari, cererea va fi la fel de mare, asa ca pana dupa jumatatea lunii octombrie nu cred ca vor fi terminale suficiente pentru a acoperi macar un sfert din cerere, iar asta in conditiile in care preturile de vanzare vor fi exagerat de mari.