Steve Jobs. Omul care a schimbat Lumea – opinia mea in legatura cu pelicula despre viata lui Steve Jobs

  Dupa cum v-am spus ieri, am avut ocazia de a participa la vizionare pentru presa a peliculei Steve Jobs. Omul care a schimbat Lumea, jOBS fiind denumirea sa internationala. Dupa cum v-am spus deja in cateva articole, in strainatate parerile in legatura cu filmul au fost impartite, unii criticand, altii laudand performantele actorilor, dar si ale regizorilor. Pelicula a avut parte de un start nu foarte grozav in cinematografele din SUA, incasarile obtinute in primul weekend fiind sub asteptarile producatorilor, insa ramane de vazut cum se va descurca international.

  Bun, am vorbit despre altii, acum sa trecem la ceea ce am vazut eu ieri si la ceea ce veti vedea voi zilele urmatoare daca veti alege sa mergeti la film. Steve Jobs. Omul care a schimbat Lumea nu este o prezentare detaliata a vietii lui Steve Jobs, este o prezentare sumara a catorva momente importante din viata fostului CEO. Desi veti vedea de-a lungul peliculei o evolutie a lui Steve Jobs de la tanarul impulsiv dornic de glorie si dispus sa faca orice pentru asta, scenele prezentate in film spun doar o parte a povestii, o parte din care lipsesc elementele centrale.

  Veti vedea marile realizari ale lui Steve Jobs, marele sau esec cu Lisa si Macintosh, plecarea sa din cadrul companiei Apple, revenirea insa nu veti vedea momentul in care el a reusit sa “fure” mouse-ul de la Xerox, momentele in care a luat decizia de a fonda Next, de a prelua Pixar, sau momentul in care a fost salvat de catre Bill Gates. Sumar este prezentat momentul in care Microsoft a furat interfata de utilizator al Lisa/Macintosh, insa veti afla mai multe detalii despre momentul in care Steve Jobs a decis sa isi renege fiica si sa isi paraseasca iubita, iar aici cred ca focusul a fost gandit gresit.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aN9GazorbLs[/youtube]

  Practic regizorii au ales sa puna accent mare pe prezentarea laturii necunoscute a lui Steve Jobs, latura care il ajuta sa scoata tot ceea ce este mai bun din oameni, dar il dezumaniza si veti vedea de-a lungul peliculei multe momente in care Jobs este complet diferit de cel pe care il stiati din conferinte sau din imagini. Ca sa fiu sincer, mi-ar fi placut sa vad mai multe scene in care era prezentata latura creativa a lui Jobs, celebrele intalniri in care isi convingea partenerii sa-i accepte cererile si mi-ar fi placut sa se ajunga macar pana la lansarea iPod-ului dar nu a fost asa.

  In ceea ce priveste actorii, pot spune ca doar in cazul lui Jony Ive nu am vazut o asemenare cu persoana care il interpreta pe actualul important designer al celor de la Apple, restul intrandu-si in rol destul de bine. Ashton Kutcher are o interpetare oscilanta a lui Jobs, reusind sa-l reprezinte foarte bine pe fostul CEO in anumite momente, insa in altele interpretarea sa a fost departe de asteptari si poate e normal sa fie asa, avand in vedere ca a primit misiunea de a il personaliza pe unul dintre cei mai oscilanti si intriganti oameni de pe planeta. Lasandu-l la o parte pe Kutcher, restul personajelor si-au intrat foarte bine in rol, insa majoritatea dintre ei conteaza foarte putin in acest angrejaj.

  Facand o concluzie, pelicula Steve Jobs. Omul care a schimbat Lumea merita vizionata in ideea in care doriti sa vedeti ecranizate cateva momente importante din viata lui Jobs si doriti sa vedeti o latura ascunsa a sa. Pelicula ruleaza la cinema-urile Hollywood Multiplex, bilete puteti achizitiona de aici, iar in acest articol puteti castiga cateva invitatii pentru film.