Prima Pagina Apple Nokia Sirius – prima tableta Nokia cu sistem de operare Windows RT

Nokia Sirius – prima tableta Nokia cu sistem de operare Windows RT

  Nokia incearca de cativa ani de zile sa lanseze pe piata o tableta demna de a concura cu iPad-urile celor de la Apple, iar acum finlandezii par sa fi descoperit cheia succesului. Denumita Nokia Sirius, tableta ruleaza sistemul de operare Windows RT al celor de la Microsoft, insa urmeaza sa aiba un pret foarte apropiat de cel al iPad. Tableta urmeaza sa functioneze cu ajutorul unui procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, ar urma sa aiba un ecran cu rezolutie 1080p si conectivitate 4G LTE.

  Desi din punct de vedere al specificatiilor tableta este interesanta, comercializarea ei la un pret similar cu cel al iPad s-ar putea dovedi a fi o mare, mare greseala. Pentru Windows RT exista putine aplicatii, sistemul de operare nu a avut succes pe niciuna dintre tabletele pe care a fost utilizat pentru comercializare, iar in cazul Nokia e putin probabil sa fie ceva diferit. Daca tableta va avea un pret mai mic decat cel al iPad, atunci sigur va avea o sansa in fata produselor Apple, insa in caz contrar nu va genera vanzari insemnate.

  • El Toro

    Cand toata lumea blameaza win rt, nokia scoate o tableta cu acest OS. Sunt momente ca acestea in care ma intreb daca cei de la nokia sunt awake atunci cand iau decizii. Partea cu pretul unui iPad nu cred ca se va materializa deoarece vor trebui sa intre si ei in trend si sa faca reclame anti-iPad in care sa evidentieze cat de ieftina si potenta este a lor Sirius.

  • AlexC

    Cei drept mai toate tabletele cu windows rt si cele cu Pro sunt foarte frumoase ca design dar cam atat.Un pret pompat si sincer RT e varza.aplicatii nu prea deloc..cred adica sigur iOS 3.2 avea mai multe aplicatii. Cele cu Win Pro sunt ok….dar cele cu Rt nu se merita..plus cas foarte scumpe…