250$ costa o carcasa a iPhone 5C furata dintr-o fabrica Apple

  Dupa cum prea bine stiti deja, intreaga vara am vazut tot felul de imagini cu presupuse carcase ale iPhone 5C si iPhone 5S, un om fiind in centrul majoritatii leak-urilor privind viitoarele iPhone-uri ale celor de la Apple. Numele sau este Sonny Dickson si el a reusit sa-si gaseasca cateva persoane in cadrul fabricilor partenere ale Apple, iar de la ele a cumparat componente reale ale iPhone 5C. El spune ca pentru o singura carcasa reala a viitorului dispozitiv a platit nu mai putin de 250$ unei surse din China si asta in conditiile in care carcasele reproduse de catre diverse companii costa doar cativa dolari pe website-urile de licitatii.

Pressed for a typical price of one of the parts he’s managed to snag, Dickson quotes $250 for the plastic back of an iPhone 5C. According to the owner of a U.S.-based site who has posted iPhone 5C videos, leaked parts stateside go for anywhere from $300 to $500.

  Daca nu doriti o carcasa a iPhone 5C, atunci restul componentelor costa intre 300$ si 500$, sume mici pentru amploarea pe care le au imaginile in care sunt prezentate componentele. Chiar si asa, chinezii sunt dispusi sa-si riste libertatea pentru sume de genul acesta, iar cei care stiu sa profite de pe urma lor le folosesc pentru a publica zvonuri in legatura cu viitoarele produse Apple, scotandu-si investitia fara probleme. Pentru unii achizitionarea acestor componente se transforma intr-un business, deoarece producatorii de accesorii pentru iDevice-uri sunt foarte interesati de ele, iar in final toata lumea castiga, inclusiv Apple, care beneficiaza de multa publicitate gratuita.