Apple s-ar putea lasa convinsa sa achizitioneze compania Nuance

  Nuance , compania a carei software de recunoastere a comenzilor vocale este utilizat de catre Apple in asistentul personal Siri, ar putea fi achizitionata de catre cei din Cupertino. Carl Icahn, investitorul care a oferit credibilitate actiunilor companiei Apple cu cateva saptamani in urma, ar insista ca Nuance sa fie achizitionata de catre cei de la Apple in viitorul nu foarte indepartat. Icahn detine 16.9% din actiunile Nuance si considera ca actiunile companiei sunt subevaluate, deci intentiile sale sunt pur financiare, exact precum s-a intamplat si in cazul achizitionarii actiunilor Apple si a laudarii lor.

Wall Street is a-flurry with speculation that billionaire investor Carl Icahn may be looking to act as a matchmaker between Apple and Nuance Communications. The chatter first kicked in several weeks ago when Icahn — who at the time had a 16.4 percent stake in Nuance, the maker of the popular Siri speech recognition technology — also revealed a “large position” in Apple.

  Chiar daca intentiile lui Icahn nu sunt dintre cele mai nobile, achizitionarea Nuance s-ar putea dovedi a fi o decizie extrem de buna pentru Apple. Achizitionand principalul partener care sustine cea mai importanta functie a Siri, Apple ar detine si tehnologia care este utilizata de zeci sau sute de mii de dezvoltatori in propriile aplicatii, evitand astfel sa-si cosntruiasca un sistem propriu, sa licentieze alte tehnologii, sau sa dezvolte unele noi. Desigur ca nimeni nu stie daca Apple va achizitiona vreodata Nuance, insa aceasta ar fi o miscare extrem de curajoasa din partea celor din Cupertino.