Prima Pagina A6 Chip-ul A7 din iPhone 5S si iPad 5 ar urma sa fie...

Chip-ul A7 din iPhone 5S si iPad 5 ar urma sa fie dual-core

  In ca de acum cateva luni de zile au aparut primele zvonuri care dadeau de inteles faptul ca Apple ar urma sa implementeze un chip A7 in iPhone 5S si iPad 5, iar recent s-a descoperit ca acest chip ar fi cu pana la 31% mai rapid decat chip-ul A6 din actualele terminale. Avand in vedere ca vorbim despre o crestere moderata in performante, era destul de logic faptul ca acest chip A7 ar trebui sa fie tot dual-core, precum versiunile precedente, iar un zvon venit direct din Taiwan pare sa confirme acest lucru.

The Taiwanese sources claimed that the Apple A7 processor will be manufactured by Samsung and TSMC. It is going to base on 28nm architecture. The bad news is the Apple A7 processor is still a dual-core processor. There were reports mentioned that Apple is currently testing on the A7 processor. The A7 processor is said to have 31% better performance than the current A6 processor. With the A7 processor, the future iPhones and iPads are going to have better qualities.

  Samsung si TSMC ar urma sa produca acest chip A7 pentru Apple, el fiind conceput in baza unui proces de fabricatie de 28nm, deci ar trebui sa consume mai putina energie, sa emane mai putina caldura si despre performante am vorbit deja. Chiar daca vorbim doar despre un zvon acum, sansele ca Apple sa implementeze un procesor quad-core sunt mici, avand in vedere ca iDevice-urile deocamdata nu au nevoie de asa ceva, iar diferentele de performante intre iDevice-uri si terminale Android sunt evidentiate doar in benchmark-uri.

 • Cristi B

  Nu stiu de ce toata lumea crede ca performantele unui procesor depinde doar de numarul de nuclee. Un procesor depinde si de frecventa nucleelor, marimea cache-ului, procesul de fabricatie, precum si de alte tehnologii pe care producatorii le integreaza in aceste chip-uri (gen Turbo boost la Intel). In concluzie, un procesor dual core poate fi mai bun decat unul quad core.

 • Cristi B

  *depind

 • MATZERO

  Un dual core poate fi mai bun ca un quad core cand quad core este doar pentru marketing iar sistemul de operare si aplicatiile folosesc doar primul nucleu. Ca sa inteleaga toti talambii care se bucura de octa cora pe sgs 5 e ca si cum ai rula pe un i7 extreme doom 2 🙂

 • AlexC

  Degeaba cei de la Samsung pun pe telefoane si tableta nu stiu ce procesoare.ex:Pe iphone 4 cu 512 ram procesor dual core merg caschie jocurile gen:Modern Combat 4 si Real racing 3 iar pe telefoane gen s2,s3 si surpriza tab 3 cam sacadeaza.Pe tab 3 la inceput cam are lag modern combat si pe ipad 2 nu ai sa vezi asta niciodata.Deci in concluzie se alege calitatea nu cantitatea.

 • Adi

  @AlexC Iphone 4 e single core. La vreo 850 Mhz. A facut fata cu brio multor x-shpe core-uri la 3 trilioane de Ghz. Dar e batran de-acum 🙁

 • David

  Si ce-o sa fie , dual core de 1,3-1,5 , si cu ram de 1Gb DDR3 ?

 • @David: Probabil 1.5, 1.3 au acum.

 • Direct X

  Pai iPhone 5 are chip A6 de 1,2 ghz iar iPad 4 are 1,4 ghz. Amândoua zboară. Mai bine măreasc rammi, GPU si obligatoriu bateria la iPhone 5s