iPhone 5S ar putea fi un world phone compatibil cu toate retelele 4G LTE

  Urmarind conferinta Samsung pentru prezentarea Samsung Galaxy Gear si Samsung Galaxy Note 3, am ramas cu un punct extrem de important legat de noul smartphone. Cei de la Samsung au implementat in el un chip baseband care aduce comaptibilitate cu toate retelele 4G LTE de pe glob, adica smartphone-ul se va conecta la toate retelele 4G LTE, indiferent despre ce tara vorbim. Aceasta caracteristica a terminalului este foarte importanta, Samsung nefiind nevoita sa produca mai multe modele ale dispozitivului, utilizatorii nefiind nevoiti sa faca alegeri grele in momentul achizitiei.

  Avand in vedere ca Apple comercializeaza in momentul de fata doua versiuni separate ale iPhone 5 si ale tabletelor sale iPad, exista posibilitatea ca in 2013 cel putin iPhone 5S sa fie un world phone. Apple ar putea alege sa implementeze un chip baseband care ar permite utilizarea terminalului sau atat cu retelele 4G LTE din America de Nord, cat si cu cele din Europa sau Asia, cei de la Apple aplicand o strategie similara in cazul iPhone 4S. Anul trecut acest lucru nu a fost posibil din cauza inexistentei unor chip-uri baseband potrivite, insa anul acesta lucrurile sunt diferite.

  Din moment ce Samsung a transformat deja Galaxy Note 3-ul intr-un world phone 4G, atunci eu cred ca Apple a gandit lucrurile in exact acelasi mod si iPhone 5S va fi disponibil cu aceeasi compatibilitate, altfel compania va avea o noua bila neagra in dreptul sau si va fi criticata de multi pentru comercializarea unor modele diferite ale iPhone 5S si eventual ale tabletelor iPad.