Analistii americani de la Citi estimeaza ca 2.2 milioane de terminale iPhone 5C au fost precomandate de la Apple

  Lipsa de informatii oficiale privitoare la numarul de precomenzi inregistrate de catre Apple genereaza interes foarte mare in randul analistilor americani, dar si a investitorilor. Daca zilele trecute se estima ca doar 1 milion de terminale ar fi fost precomandate de la Apple, acum cei de la Citi sustin ca 2.2 milioane de unitati ar fi fost rezervate de catre clienti. Includerea in primul val de lansari a Chinei si a operatorului NTT Docomo din Japonia ar fi ajutat Apple sa genereze acest numar mare de precomenzi, insa vorbim deocamdata doar despre estimari.

At this level, we do not expect the iPhone 5C to meaningfully penetrate emerging markets without substantial subsidy, noting that phones priced above $300 account for just 13.7 percent of the global handset market and the average price of a premium phone in China is 23 percent below the US (and the gap is expected to widen).

  Desi se speculeaza ca aproape 8 milioane de terminale iPhone 5S si iPhone 5C vor fi vandute weekend-ul viitor si cel din urma dispozitiv va genera cele mai mari vanzari, el nu este vazut ca aducand in viitor o contributie foarte mare in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone. Anul acesta Apple a introdus putina confuzie in randul consumatorilor, lansand un iPhone 5S high-end si un iPhone 5C mid-end, ambele terminale fiind noi, ambele cu a lor clasa de clienti, insa ramane de vazut daca impreuna vor reusi sa genereze vanzari mai mari decat iPhone 5.