Prima Pagina Activation Lock Procurorii din New York si San Francisco lauda noul Activation Lock al...

Procurorii din New York si San Francisco lauda noul Activation Lock al iOS 7

  iOS 7 Activaiton Lock este un nou sistem implementat de catre Apple pentru serviciul Find My iPhone, iar prin intermediul sau permite o securizare suplimentara a iDevice-urilor noastre. Mai exact, in momentul in care blocati un iDevice folosind noul Activation Lock, acel terminal nu va mai putea fi deblocat decat cu un cod de siguranta, iar in cazul introducerii gresite a acestuia de 3 ori sau in cazul efectuarii unui restore, terminalul nu va mai putea fi activat din nou decat daca este logat Apple ID-ul cu care s-a facut blocarea sa.

After months of pressure from a global coalition of elected officials and law enforcement agencies, we are pleased that Apple is set to release a new mobile operating system that includes a theft deterrent feature called Activation Lock. This is an important first step towards ending the global epidemic of smartphone theft. In the months ahead, it is our hope that Activation Lock will prove to be an effective deterrent to theft, and that the widespread use of this new system will end the victimization of iPhone users, as thieves learn that the devices have no value on the secondary market. We are particularly pleased that – because Activation Lock is a feature associated with Apple’s new operating system as opposed to a new device – it will be available to consumers with older phone models who download the free upgrade. 

  Practic un iDevice blocat cu Activation Lock nu va mai putea fi utilizat decat de proprietarul sau de drept, iar Apple ar putea respinge schimbarea terminalelor aduse blocate in magazinele sale, lucru pe care nu il face acum. Implementarea acestui sistem se dovedeste a fi atat de buna, incat parchetele de pe langa instantele din New York si San Francisco au publicat un comunciat de presa comun prin care lauda initiativa celor de la Apple si eficitatea sistemului care va reduce substantial numarul de furturi ale iDevice-urilor.

  Daca acest lucru se va intampla sau nu, ramane de vazut, insa este clar ca sistemul este bun.

 • Florentz

  Zaone cum se schimba acest cod?

 • Care cod?

 • daniel d

  acel “cod”” e parola ta de la appstore

 • Cristiano

  sal zaone…cum genereaza acel cod de siguranta dak eu spre exemplu il blockez si cel care la luat nu stie codul…dar dak se intoarce cu el la mine…cum aflu eu acel cod de care ai zis tu aici…???
  Pt mine ar fi varianta a 2 a cu restore si reactivate cu my apple ID dar tot nu sunt lamurit cu codul asta de care ai zis tu..!!!

 • Vichi

  Lol nu e parola de la appstore, eu am alta parola

 • Alexu420

  Eu nu am gasit nimic despre activation lock. Cum exact se foloseste ?

 • @Alexu420: Numai din iCloud.com, te loghezi acolo cu Apple ID-ul si mergi la FInd My iphone.
  @Cristiano: Il setezi prin iCloud cand faci blocarea.

 • Alexu420

  Tu zici de functia lost mode ? Parca nu era inainte acolo. Daca asa se face activation lock prin lost mode ar fi super!

 • Da, prin lost mode il activezi.

 • Alexu420

  Mersi de info. Este o miscare bine venita din partea Apple!

 • c0sminc00l

  Pai si daca cel care il gaseste dezactiveaza serviciile de localizare cum il mai vad eu pe harta? ca am vazut ca se pot dezactiva simplu fara nici o parola..pana apuc eu sa il blochez el nu poate dezactiva serviciile de localizare?

 • AlexD

  @c0sminc00l Degeaba dezactiveaza, il da mai departe hotul si persoana care il cumpara sigur il va conecta la net wi-fi, 3G asta daca nu ai dat foarte rapid lost si atunci nu poate sa faca nimic cu el hotul..

 • Marius Penteliuc

  c0sminc00l, nu contează dacă a oprit serviciile de localizare, oricum îl poți bloca din iCloud și așa. Totuși ar trebuii trimis feedback la Apple pentru faptul că deși nu poți dezactiva Find My iPhone fără parolă, poți liniștit, cum ai spus tu, să oprești serviciile de localizare cu totul chiar dacă Find My iPhone este activ. Cred că știu cine va trimite un email către Apple. 😉

 • Alex D

  Find my iPhone nu poate fi dezactivat decat cu parola de la apple id

 • Cata

  Daca mi se fura telefonul si eu il blochez iar terminanul furat nu este conectat este egal cu 0 presupun .

 • Cata

  @ conectat la internet

 • Cristi

  Daca-mi fura telefonul, tot nu o sa-l mai recuperez, asa ca blocatul lui este o palida consolare.

 • Flo

  HELP! Am instalat iOS7 totul mergea bine, dupa doua ore dau sa raspund la un mesaj, tel imi cere nu stiu ce cod si acuma e blocat… primesc apeluri si atat… ce-i de facut???

 • zed

  vad ca fiecare a inteles ce-a vrut el din povestea asta:
  eu am inteles asa:
  daca ti se fura telefonul intri pe icloud de pe un PC si ii dai lost mode. telefonul va fi blocat cu prima ocazie cand se va conecta la internet (si se va conecta la internet mai devreme sau mai tarziu). daca hotul ii da totusi restore nu poate sa-l activeze fara contul si parola ta de icloud, deci poate sa-l arunce la gunoi.
  sper ca am inteles bine.
  deci practic e inutil sa mai ciordesti un iphone.