BlackBerry a fost achizitionata de catre o firma de investitii

  Zilele trecute cei de la BlackBerry au anuntat rezultate financiare dezamagitoare, compania reusind sa vanda putine smartphone-uri in trimestrul fiscal anterior, incasarile fiind pe masura. Avand in vedere ca de cateva luni de zile se tot zvoneste ca urmeaza sa fie achizitionata, BlackBerry a fost intr-un final cumparata de catre Fairfax Financial, o firma de invenstitii care detinea deja 10% din producatorul canadian. Compania a fost cumparata la pretul de 9$ per actiune, suma finala fiind de 4.7 miliarde de dolari, mult mai mica decat valoarea capitalizarii bursiere a BlackBerry de acum cativa ani de zile.

BlackBerry Limited (BBRY)(BB.TO) today announced it has signed a letter of intent agreement (“LOI“) under which a consortium to be led by Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax“) has offered to acquire the company subject to due diligence. The letter of intent contemplates a transaction in which BlackBerry shareholders would receive U.S. $9 in cash for each share of BlackBerry share they hold, in a transaction valued at approximately U.S. $4.7 billion. The consortium would acquire for cash all of the outstanding shares of BlackBerry not held by Fairfax. Fairfax, which owns approximately 10 percent of BlackBerry’s common shares, intends to contribute the shares of BlackBerry it currently holds into the transaction.

  Avand in vedere aceasta achizitie, este foarte probabil ca BlackBerry sa fie vanduta pe bucati catre orice companii interesate, portofoliul sau de brevete de inventie fiind una dintre cele mai atractive componente. Apple, Google, Microsoft, HTC si alte companii, ar putea pune mana pe tehnologii extrem de importante daca se va organiza o licitatie pentru brevetele celor de la BlackBerry, insa ramane de vazut ce decizie vor lua cei de la Fairfax Financial.

UPDATE: Se pare ca nu vorbim despre o adevarata achizitie, ci despre o scrisoare de intentie semnata de catre Blackberry si Fairfax Financial, ea impunand indeplinirea unor conditii pentru o perioada de 6 saptamani, timp in care alte oferte pot fi primite si eventual acceptate.