Prima Pagina Apple BlackBerry a fost achizitionata de catre o firma de investitii

BlackBerry a fost achizitionata de catre o firma de investitii

  Zilele trecute cei de la BlackBerry au anuntat rezultate financiare dezamagitoare, compania reusind sa vanda putine smartphone-uri in trimestrul fiscal anterior, incasarile fiind pe masura. Avand in vedere ca de cateva luni de zile se tot zvoneste ca urmeaza sa fie achizitionata, BlackBerry a fost intr-un final cumparata de catre Fairfax Financial, o firma de invenstitii care detinea deja 10% din producatorul canadian. Compania a fost cumparata la pretul de 9$ per actiune, suma finala fiind de 4.7 miliarde de dolari, mult mai mica decat valoarea capitalizarii bursiere a BlackBerry de acum cativa ani de zile.

BlackBerry Limited (BBRY)(BB.TO) today announced it has signed a letter of intent agreement (“LOI“) under which a consortium to be led by Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax“) has offered to acquire the company subject to due diligence. The letter of intent contemplates a transaction in which BlackBerry shareholders would receive U.S. $9 in cash for each share of BlackBerry share they hold, in a transaction valued at approximately U.S. $4.7 billion. The consortium would acquire for cash all of the outstanding shares of BlackBerry not held by Fairfax. Fairfax, which owns approximately 10 percent of BlackBerry’s common shares, intends to contribute the shares of BlackBerry it currently holds into the transaction.

  Avand in vedere aceasta achizitie, este foarte probabil ca BlackBerry sa fie vanduta pe bucati catre orice companii interesate, portofoliul sau de brevete de inventie fiind una dintre cele mai atractive componente. Apple, Google, Microsoft, HTC si alte companii, ar putea pune mana pe tehnologii extrem de importante daca se va organiza o licitatie pentru brevetele celor de la BlackBerry, insa ramane de vazut ce decizie vor lua cei de la Fairfax Financial.

UPDATE: Se pare ca nu vorbim despre o adevarata achizitie, ci despre o scrisoare de intentie semnata de catre Blackberry si Fairfax Financial, ea impunand indeplinirea unor conditii pentru o perioada de 6 saptamani, timp in care alte oferte pot fi primite si eventual acceptate.

 • neogeo

  rest in piss RIM

 • JPN

  Ciudat cum cele 9 milioane de iPhonuri vandute in 3 zile ar valora cam tot atat : 4.5-4,7 miliarde de dolar (la un pret de 500 si un pic de dolari bucata)

  Compania care a inventat de fapt si de drept smartphoneul se vinde cu acelasi pret cu care Apple vinde in 3 zile(norocoase) doar telefoane . Ironic , nu ?

  Eu nu stiu ce face totusi Apple cu cele 150 de miliarde de dolari de la pușculiță , la ce ii tot aduna cand ar fi putut cumpara de exemplu Nokia si Blackberry ….

 • Apple a vandut in 3 zile mai mult decat BlackBerry in 3 luni.

 • Adrian

  Ma indoiesc ca Apple poate cumpara RIM – suna a monopol.

 • Catalin

  In the Grand scheme of the WORLD we only see mirrors and smoke !!! Look behind smoke, analyze the reflexion on it’s real intention and will se something scary !!!

 • sori

  @ Adrian
  Apple 13% + Blackberry 3% = 16 % market share . Nu e nici un monopol , nici macar pe continetul Nord American .

 • JPN

  In America iPhone are 40% si Blackberry 5% .

 • SebyPT

  Ho ca in curand si nokia o sa ajunga la fel daca nu face nimik.. O sa mai ramana de baza decat apple htc si samsung..

 • Dani L.

  @Adrian – nu te mai mira atat! La cate lichiditati are Apple in momentul de fata, ar putea cumpara si pe Microsoft (daca ar fi de vanzare). 😉

 • Pingback: Cisco, Intel, Google, LG, Samsung si alte mari companii sunt interesate sa achizitioneze BlackBerrry | iDevice.ro()