Prima Pagina Apple Iata o comparatie intre lansarea iPhone 5S si cea a altor iDevice-uri...

Iata o comparatie intre lansarea iPhone 5S si cea a altor iDevice-uri sau terminale Samsung

  Cele 9 milioane de terminale iPhone 5S si iPhone 5C comercializate de catre Apple in ultimele 3 zile reprezinta un record pe care foarte putina lume se astepta sa il vada, iar facand o comparatie cu lansarile altor iDevice-uri sau terminale concurente, putem spune ca diferenta este foarte mare. Doar lansarea iPhone 5 se apropie intr-o anumita masura de performanta realizata de catre Apple in cursul acestui an cu iPhone 5S si iPhone 5C, nicio tableta iPad nu este catusi de putin aproape de ea, iar daca vorbim despre terminalele Samsung diferenta este si mai mare.

  Chiar daca vorbim despre doua terminale lansate anul acesta, iPhone 5S a reprezentat majoritatea vanzarilor si singur dispozitivul a generat cu siguranta mai multe vanzari decat iPhone 5, avand in vedere ca interesul vis-a-vis de el a fost de minim 3 ori mai mare decat cel inregistrat pentru iPhone 5. Avand in vedere realizarea celor de la Apple, e putin probabil ca vreo alta companie sa reuseasca sa vanda atat de multe smartphone-uri intr-o singura zi si ramane de vazut daca anul viitor Apple va convinge la fel de multe persoane sa faca o achizitie.

 • iPad4ever

  Ar fi curios de aflat cati fosti posesori de iPhone au trecut definitiv pe Android si invers.

 • melody1

  exact ce am spus si eu in alt articol, nu ii poate depasi nimeni, deocamdata, pe apple,. cu toata conferinta de presa, isteria de a avea un iphone nou, etc.

  in alta ordine de idei, de multa vreme am remarcat marketingul FOARTE BUN al celor de la apple, din orice unghi l-ar privi cineva. Oricat am comenta noi, oricat de urate ni se par noile iconite, am stat si m-am gandit de ce le-au facut, ce au vazut in ele dpdv emotional si motivational…

  Si cred ca acele culori simpliste, insa mai deschide, mai “zambitoare” daca vreti, au tendinta de a afecta in mod pozitiv creierul nostru, prin semnalele pe care le transmit aceste culori.
  Noi nu avem (cel putin eu) studii despre semnale subliminale, luminoase, etc, insa cred ca cei de la apple au studiat acest lucru.
  Si au realizat doua elemente foarte puternice:
  1. design minimalist – deschis, toate nuantele sunt mai deschide decat celelalte versiuni
  2. o schimbare destul de mare (majora) fata de toate versiunile anterioare

  daca folosesti un fundal deschis (am un nisip si cu ceva verde, din wallpaper-ele incluse) observi imediat o linie deschisa, pozitiva.
  Am constatat ca, desi nu imi place albul predominant de la editarea de text, nu imi place fundalul de la bara de jos cu cele 3-4 icon-uri de acolo, aspectul general nu ma indispune, nu ma impiedica sa ma uit la el, ci, dimpotriva, ma face sa il contemplu de mai multe ori decat as fi facut-o in 6.1.3

  Asadar, in concluzie, apple – desi contestat de multi – a produs schimbari majore cu aspect de manipulare comportamentala sau emotionala.

  Pe langa functiile introduse, culorile de la 5S sau 5C, reclama lor, toate acestea au fost atent calculate, astfel ca o strategie bine gandita si evaluata a dus la rezultatul zdrobitor de vanzari si audienta la nivel planetar.

 • Cristi

  Oppo, atât va zic.
  Ne vedem peste 2 ani….

 • pmarian

  Cand expira contractu ( abonamentu) ?

 • Marecl

  @melody1 Ce fumezi, frate, ca vrem și noi!?

 • tnt

  @Marecl, nu-ti recomand e doar trifoi uscat :)))

 • Cristi

  Mi se pare mie sau din graficul asta se vede ca iPhone 5S s-a vandut mai prost ca iPhone 5?

  Sa va spun si de ce cred asta.

  1. anul trecut iPhone 5 a fost lansat mai tarziu in China. Daca adaugam vanzarile de iPhone China la cele de iPhone 5 lansare vedem ca am trece binisor de pragul de 2.250.000 unitati/zi.
  2. daca imi aduc bine aminte, se zicea ca iPhone 5C ar fi fost aprox 1/4-1/5 din cele 9 milioane.

  Daca e asa cei de la Apple sunt geniali in marketing.

 • N-ai de unde sti cat s-a cumparat in China.

 • Cristi

  In pictograma de mai sus e spus cat s-a vandut in China si cat s-a vandut la lansare asta la iPhone 5. Pe astea doua le putem aduna. Nu?
  Apoi putem scade cam cat a fost vanzarea de iPhone 5C din vanzarile din zilele astea si sa facem o comparatie intre cele doua.
  Logic?
  E corect ca nu stim cat din vanzari au fost la iPhone 5C. dar chiar si asa… buna strategie de marketing.

 • Cifrele alea pentru china se refera la o lansare facuta dupa cea a iphone 5 in lumea intreaga si nu prea sunt relevante. Atunci Apple lansa iPhone 5 acolo avand stoc, acum nu avea, nu ai de unde sti ce s-a vandut acolo, dar China a avut un impact
  Mare asupra vanzarilor, asta e clar.