Povestea achizitionarii terminalului meu iPhone 5S (Video)

  Cei care citesc iDevice.ro de mai bine de un an de zile stiu ca anul trecut am avut ocazia de a vizita San Francisco si Sillicon Valley cu ajutorul celor de la Orange Romania si am achizitionat un terminal iPhone 5 dintr-un Apple Store din San Francisco. Din pacate anul acesta nu am avut placerea de a ajunge la un Apple Store, insa un prieten a facut-o pentru mine si si-a petrecut o noapte in fata unui magazin Apple din Munchen. Experienta sa pentru achizitionarea iPhone 5S a fost complet diferita de cea traita de catre mine anul trecut in San Francisco, iar mai jos aveti intreaga poveste explicata de catre el. (clipurile video au doar rolul de a a va arata atmosfera locatiei, ele nefiind filmate de catre Alex)

Multumesc Alex!

[youtube]http://youtu.be/wEo3whPYHYk[/youtube]

Joi trebuia sa mai stau acasa ca la ora 21:00 trebuia sa ma duc la munca pentru doua ore. Astfel am putut deabia la 23:15 sa ma pun pe drum spre München. Am ajuns la 1:15 dimineata in oras cautand un loc de parcare, dar un loc de parcare aproape de centru respectiv aproape de Apple Store erau doar doua care evident erau ocupate. Am incercat sa parchez undeva unde, unu la mana am noroc si nu ma vede politia sa nu-mi da amenda si doi la mana nu incurc pe nimeni (pompieri, politie etc).

Am mers pe jos vreo 45min cu navigatia in mana, fiindca pentru mine a fost prima oara cand am fost in München si nu stiam orasul. In timp ce mergeam am fost impresionat de oras. Toate firmele mari se gaseau (BMW, Mercedes, Fujitsu, Siemens si mai multe), am trecut de o berarie foarte mare la care am putut sa simt mirosul de hamei si malt si ceea ce m-a mirat si m-a bucurat cel mai mult era faptu ca pe strada si pe iarba se plimbau foarte foarte multi iepuri. Eu nu am vazut atatia la un loc. Poti sa-ti imaginez cum este la noi acasa 10-20 caini sau pisici adunati la un loc, dar acolo erau iepuri. Evident ca nici unul n-a stat sa il mangai. Vroiam sa fac o poza dar stiam ca n-o sa iasa fiindca a fost intuneric.

Dupa mult mers pe jos am gasit acel Apple Store si am ramas socat la adunatura de oameni care a fost acolo. Socul cu o tenta de dezamagire deoarece numarul de oameni a inceput sa creasca in timp ce am mers de-a lungul cozii cautand un loc in care am putut si eu sa astept.

La un moment dat, dupa mult mers, am gasit un loc si m-am pus pe jos si am asteptat. Era aproape ora 2 dimineata. Norocul meu a fost ca in ora aia a fost destul de caldut. Sau poate ca mi s-a parut, nici acum nu pot sa spun. In timp ce mi-am scos dozele de Cola, tableta si cartea ca sa pierd timpul mai repede, ma uitam in dreapta si in stanga si radeam in gand pentru ca tableta si telefonul nu erau de la Apple si poate ma ia cineva la bataie. Dar nimeni nu m-a bagat in seama, dimpotriva am vazut foarte multi oameni cu telefoane noi, dar de la alte firme. La un moment dat am realizat ca mi-am uitat castile acasa si am fost extraordinar de dezamagit. Deja stiam ca in loc sa pierd timpul mai repede cu muzica sau seriale, o sa mi sa para o vesnicie stand la coada.

Am citit, m-am jucat putin si am incercat sa inchid ochii poate pentru o ora sau doua dar n-am reusit. Incercam sa nu ma uit in continuu pe ceas ca altfel inebuneam. La ora 4 dimineata am simtit frigu. Cand a inceput sa bata si vantul deja mi s-a parut ca a venit iarna, mai ales ca am fost imbracat cu geaca de iarna, fular, manusi si sosete groase de schi. Au trecut foarte multi oameni care ne filmau sau faceau poze mirandu-se cati „nebuni“ s-au adunat. Ce am putut sa observ era ca erau foarte multi straini in jurul meu: Austrieci, Rusi, Polonezi, Cehi. Romani nu am vazut sau auzit.

Am sperat ca poate pot sa stau de vorba cu cineva., ca poate vine cineva la mine si ma intreaba daca sunt si eu fan al produselor Apple, dar raceala nu a fost numai afara din cauza vremii, ci si la oameni. Am crezut ca, comunitatea Apple este la fel ca la un club sportiv, care te intreaba ce ai mai facut, cum de vrei sa schimbi sau orice in care sa-mi dea senzatia ca fac parte dintr-o comunitate care trage spre acelasi tel. Macar la un club sportiv telu este de a se antrena, pentru placerea sportului si de a castiga, dar stand acolo m-am simtit foarte singuratic.

Dupa mult timp de asteptat, s-a facut ora 7 dimineata. Am fost foarte obosit ca n-am dormit de mult si frigul a fost foarte obositor. Toata lumea se ridicase si a inceput sa mearga in fata. Ma intrebam si speram ca poate au deschis si mai devreme magazinul, dar mi-am dat seama ca oamenii si-au strans locurile de dormit (saltele gomflabile, saci de dormit) si ori au stat pe scaune (cei care aveau) sau au inceput sa stea in picioare. Am stat in acelasi loc aproape o ora dupa care am inceput sa ne miscam putin.

La ora 8 se auzea de la Apple Store primii care au iesit cu telefoanele in mana aplaudand si strigand. La ora 8:30 venea o angajata din Apple Store si ne-au anuntat ca Iphone 5S argintiu si auriu de toate marimi s-au vandut. Speranta de a primi macar un Iphone 5S au fost aproape nule. Dar am stat. Nu au zis inca ca cele negre s-au vandut si pana nu aud acest lucru nu ma duc acasa! Ne-am miscat foarte, foarte putin. Odata la 15-30 min am reusit sa facem 2 pasi in fata. Au inceput sa ma sune prietenul pentru care trebuia sa iau acel telefon si tatal meu amandoi din romania si m-a intrebat de stare. Am fost foarte obosit si cu speranta la pamant. A fost din ce in ce mai frig si cateodata a inceput sa ploua pentru cateva minute.

Tata incerca sa ma faca sa ma simt mai bine si mi-a spus in gluma dar cu adevar: „Este o experienta foarte buna pentru tine. Acum stii cum am stat eu in tinerete la coada pe vremea lui Ceasescu pentru o bucata de carne sau iaurt.“ I-am spus ca el macar a stat pentru mancare la coada, dar eu pentru ce stau aici? Pentru un telefon la care oricum va apare altu peste 6 luni, care costa cat o masina second hand si care nici macar nu este pentru mine ci pentru altcineva!

La ora 11:00 am parcurs un drum de 5-6 metri. La un moment dat cei de la security strigau sa mergem din nou in spate fiindca oamenii blocau intrarile/iesirile din cladiri si masinile de transport nu aveau loc. Eu m-am suparat foarte tare. Am stat 3 ore ca sa fac 5 metri si ei ma trimit 10 metri inapoi? Nu multumesc! Eu stau aici. Am stat de vorba cu cativa nemti care si la randu lor erau foarte suparati. Foarte multa lume s-a bagat in fata. Un neamt mi-a spus ca vrea sa-si ia si el doua: unul pentru el si altul ca sa-l vanda pe ebay. Mi-a aratat ca acelasi telefon (Iphone 5S – 16Gb), pe care il gasesti la Apple cu 700 Euro, s-a vandut cu 950 Euro pe eBay. Oamenii nu sunt intregi la minte!

Am rugat pe unu sa-mi rezerve locul ca sa pot sa fac o plimbare. M-au omorat picioarele de la atata stat. Din nou am ramas socat cati oameni mai sunt si cat de greu se misca. Apropiindu-ma de magazin am vazut multe fete care au stat aproape de mine in spate la rand inainte sa se deschida magazinul si deja erau aproape de intrare in magazin.

M-am intors la rand. La ora 11:30 am primit un tichet in care mi-am rezervat Iphone-ul. A inceput sa mearga totu mai repede. Deja foarte bucuros ca primit un tichet am inceput sa citesc textu mic din spate in care scria: “Acest tichet nu va rezerva telefonul ci este doar valabil pana la epuizarea stocului disponibil”. Cum adica nu-mi rezerva? Adica in timp ce stau aici cu tichetu in mana se poate intampla ca eu sa ma intorc cu acest tichet acasa?

“Nu te gandi la asta!” incercam sa-mi spun! „Totul va fi bine.“.

Dupa o ora am ajuns in magazin. Am luat acel telefon si am plecat de acolo. 1500 euro pentru 2 telefoane si doua huse iar nici una nu este pentru mine. Inca odata: O masina second hand foarte buna din germania.

Mi-am propus sa ma duc la un DHL si sa-l trimit acasa dar nu m-am priceput si am mers la masina. Pana am ajuns la masina m-am mai invartit o ora jumate prin oras, ajungand am vazut ca am primit amenda ca am parcat neregulamentar. Era clar. Ca doar nu se putea altfel. Am condus 30-60 min si am simtit cum striga corpul de oboseala sa trag la dreapta si sa ma pun sa dorm. Am dormit o ora jumate si iar m-am pus pe drum. Impreuna cu blocaje de trafic am ajuns in sfarsit la ora 18:00 acasa. In sfarsit s-a terminat! Dupa aproximativ 19 ore s-a terminat.

[youtube]http://youtu.be/gKzUMDYJYUI[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/X7KzQGThQTs[/youtube]