Touch ID este pacalit de multiple persoane, un hack inca nu a fost dezvoltat (Video)

[youtube]http://youtu.be/npR11DOzqRw[/youtube]

  V-am spus duminica seara ca o echipa de hackeri a reusit sa pacaleasca, nu sa sparga, Touch ID-ul celor de la Apple, imprimand o amprenta pe o bucata de latex si utilizand acea bucata de latex pentru a debloca un iPhone 5S al celor de la Apple. Metoda utilizata atunci de catre un grup de europeni a fost replicata in cursul acestor zile de catre diverse persoane de pe intregul glob, Touch ID-ul fiind usor pacalit de catre amprente din latex mulate peste degetele unor utilizatori. Dupa cum puteti vedae deja din clipurile video prezente in acest articol, deblocarea se face foarte usor, insa colectarea amprentei si printarea ei de catre utilizator nu este chiar atat de simpla, insa un tutorial complet de pacalire a Touch ID-ului urmeaza a fi lansat.

[youtube]http://youtu.be/jyxjxR17qk4[/youtube]

  Desi Touch ID-ul celor de la Apple nu este 100% sigur, nu vorbim totusi despre un hack, asa cum foarte multi necunoscatori au prezentat aceasta situatie. Un hack ar fi implicat exploatarea software-ului si a chip-ului care stocheaza informatiile despre amprente, hackerii putand avea acces la fisierele digitale care le-ar putea permite sa reproduca amprentele pe orice alt calculator. Din moment ce nu vorbim despre acest lucru si despre o simpla pacaleala, trebuie avut in vedere faptul ca obtinerea unei amprente a unui utilizator nu este chiar atat de simpla, deci intreaga procedura nu poate fi aplicata chiar de catre oricine.

[youtube]http://youtu.be/U7s2Cp8hdr8[/youtube]

6 COMENTARII

  1. Offtopic In aplicatia nativa weather in 3 locatii diferite din Rominia afiseaza 3 zile diferite Adica e in acelasi timp luni, marti si vineri :))