Prima Pagina Noutati Samsung Galaxy Note 3 contine un nou sistem de codare a smartphone-urilor,...

Samsung Galaxy Note 3 contine un nou sistem de codare a smartphone-urilor, putina lume este fericita

  Sunteti nemultumiti din cauza faptului ca telefoanele mobile sunt codate pe unii operatori de telefonie mobila? Daca acest lucru este adevarat, atunci va spun ca ni se pregateste ceva si mai greu de suportat, cei de la Samsung intentionand sa-si codeze terminalele pe regiuni. Acest sistem de codare este utilizat pentru DVD-uri in prezent, iar cei de la Samsung il vor implementa si pentru smartphone-uri, un reprezentant al companiei confirmand acest lucru pentru cei de la gigaom, asta dupa ce un retailer din Marea Britanie a anuntat totul.

If you travel internationally (outside Europe) and usually insert a local SIM card when in those countries, the Note 3 will NOT be able to use the local network. It will lose all mobile connectivity with the exception of emergency calls. For example, if you travel to the USA and insert a SIM card issued in the USA, you will not be able to use the Note 3 for any voice calls, text messages and mobile data connection. It will work via a WiFi connectivity only.

  Practic in Galaxy Note 3-urile comercializate in Europa nu vor putea fi utilizate cartele ale operatorilor din alte regiuni si asta in conditiile in care terminalele vor fi vnadute decodate. Acelasi lucru va fi valabil si pentru terminalele vandute in SUA, cumparatorii acestor dispozitive fiind nevoiti sa renunte la ideea de a utiliza SIM-uri ale operatorilor locali in cazul in care calatoresc. Nu stiu de ce a luat Samsung decizia de a se impusca in picior in acest mod in momentul in care tocmai genera vanzari mai bune pe segmentul smartphone-urilor, dar partea si mai proasta este ca altii i-ar putea urma exemplu.

 • M1ky007

  Hahaha… Ce veste… Sigur o sa se reduca vanzarile…

  Dar Apple cum sa faca asa ceva? Daca Apple a decis sa implementeze mai multe frecvente LTE intr-un singur dispozitiv, atunci inseamna ca are de gand sa pastreze terminalele compatibile cu orice retea de pe glob…

  E logic?

 • Daniel

  Operatorii de telefonie mobilă ar putea fi unu din motivele acestei decizii.

 • Anonimous

  Una e LTE, alta e codare, totala nefolosire.

 • Am cumpărat anul trecut iPhone 4S liber de retea din anglia da tot a fost codat pe UK

 • Cristi

  O decizie formidabila in prima faza pt cumparator si o lovitura sub centura pt hoti. Lasati-va de furat si cumparati-va un smartphone personal daca doriti asa de tare unul !

 • Gogu

  @Cristi : esti neb.un? Daca eu stau in America si in Romania ce fac? Imi iau 2 tel Note 3? Niste retarzi, exact cum este SO lor de 2 lei. Nu cred ca se va aplica regula asta. Ar pierde multi clienti.

 • Vlad

  @Cristi cine fura un telefon nu-l fura pentru el 🙂 cu asta se ocupa in general hotii…fura si-l vand mai departe…

 • mariusmuntean

  Great! si-au dat cu firma in cap. :))

 • Sherman

  Daca se intampla asa ceva vor aveam mari probleme cu vanzarile. Telefoanele circula oricum indiferent daca sunt noi sau sh, etc.
  @cristi: esti total pe langa subiect! Ceea ce exprimi tu nu are legatura cu subiectul in cauza ;
  @andrei: este clar ca ai cumparat un iph codat pe Anglia si nu unul liber de retea!

 • sburdy

  Eu am luat un Note 3 de la Orange. Imi apare simi acea eticheta din poza pe cutie, insa telefonul e neverlocked (l-am probat cu un sim de Digi). Asa ca daca vor fi codate regional si nu pe operator, e mult mai ok (naspa pt Gogu)

 • Mihai

  Lol, suna un pic ciudat pe un site dedicat produselor Apple. Daca imi aduc bine aminte decodarea de pe unele retele in cazul iPhone costa in unele cazuri 150 Eur.
  Iar SO nu e deloc de rahat, am renuntat la iPhone pentru Htc One si nu imi pare rau absolut deloc.
  Iar ieri am cumparat si un Note 3 si sunt absolut incantat.