Apple este numita cea mai inovatoare companie de pe glob pentru a 9-a oara la rand

19

  Desi a fost acuzata de multe persoane ca nu mai inoveaza, compania Apple a fost totusi aleasa cea mai inovatoare companie de pe glob pentru al 9-lea an consecutiv. Alegerea a fost facuta in baza unui studiu derulat de catre cei de la Boston Consulting Grup, ei chestionand nu mai putin de 1500 de manageri seniori ai celor mai importante companii din diverse industrii. Alegerea companiei Apple s-a facut in baza a 5 criterii, printre acestea numarandu-se: loialitatea echupei de manageri, abilitatea de a isi utiliza proprietatea intelectuala, atentia acordata consumatorilor, portofoliul de inovatii si procesul bine definit si administrat.

The report singles out five factors that lead to strength in innovation: senior-management commitment, the ability to leverage intellectual property, customer focus, innovation portfolio management and well-defined and governed processes.

  Din 2005 si pana in prezent compania Apple nu a fost clasata vreodata pe alt loc decat primul si a avut desigur drept concurenta cele mai importante companii din SUA. Practic acest top demonstreaza faptul ca nu poti cataloga o companie ca fiind inovatoare sau nu doar dupa faptul ca implementeaza un ecran de 5 – 6 inch intr-un smartphone sau utilizeaza un procesor de 12 nuclee, dar oare cine va intelege acest lucru?